IMAO SAM TREMU PRED SLOBODOM MIĆALOVIĆ: Dragan Petrović igra sina glumici u seriji Tajne vinove loze, a glumački uzor mu je
Foto: Miša Obradović, ATA images

Debitant

IMAO SAM TREMU PRED SLOBODOM MIĆALOVIĆ: Dragan Petrović igra sina glumici u seriji Tajne vinove loze, a glumački uzor mu je

Pop kultura -

Dragan Petrović svoje prvo veliko pojavljivanje ima u novoj hit seriji "Tajne vinove loze", koja se emituje na Superstar TV i RTS.

Mladi glumac pred veliko finale otkriva za Kurir tajne sa snimanja.

Kako ste postali deo priče "Tajne vinove loze"?

- To se desilo sasvim slučajno. Moj dobar prijatelj i kolega iz serije koji glumi Stefana - Dragan Sekulić - preporučio me je producentima serije. Oni su tražili glumca koji bi izgledom odgovarao Markovom bratu i Verinom sinu. Otišao sam na kasting, uradio svoje zadatke koje sam dobio i čekao odgovor. Posle nekoliko dana dobio sam poziv iz produkcije, u kom su mi saopštili da sam dobio ulogu.

Dragan Petrovic Gagi
foto: Miša Obradović

Kako ste se spremali za samo snimanje?

- Uglavnom se priprema svodila na učenje teksta i vežbanje akcenta kod kuće, a zatim na setu probamo scenu nekoliko puta pre nego što se uključe kamere. Čim sam pročitao scenario, bilo mi je jasno ko je i kakav je moj lik. Lako sam se u njemu pronašao, jer on je student baš kao i ja, i nema velike razlike u godinama.

Tajna vinove loze
foto: Printscreen

Da li ste imali tremu što treba da snimate sa Slobodom Mićalović i drugim iskusnim glumcima?

- U početku je postojala trema, naravno, jer ovo je moj prvi veliki projekat pred kamerom u koji su uključeni veliki glumci. Zaista je ovo bio pravi izazov za mene. Sa Slobodom i Markom sam proveo najviše vremena tokom snimanja i imam samo reči hvale za njih, a tu su još i Vojin Ćetković, Vanja Nenadić, Dara Džokić i drugi. Cela ekipa je divna, dosta su mi pomogli i brzo sam se uklopio. Čast mi je što sam imao priliku da sarađujem sa njima.

Kada ste odlučili da ćete postati glumac?

- Odlučio sam da konkurišem na FDU tokom srednje škole, a ljubav prema pozorištu i glumi javila se u najranijem detinjstvu. Bio sam treći razred osnovne škole kada sam postao deo amaterskog pozorišta "Janko Veselinović" u Bogatiću. U tom periodu za mene je gluma bila igra, razonoda i zabava. Tek kasnije sam shvatio sam da u glumi postoji nešto ozbiljnije, dublje i životnije.

Zoran Radmilović
foto: Printskrin

Ko su vam glumački uzori i kolege koje cenite?

- Moj najveći glumački uzor, od malih nogu, jeste neponovljivi Zoran Radmilović, zbog njegovog "Radovana" sam i zavoleo ovaj posao. Veliki je broj kolega koje cenim i koje me inspirišu, ne bih mogao sve ni da ih nabrojim.

Dragan Petrović Pele
foto: Damir Dervišagić

Mešaju me s Peletom

Da li ste u rodbinskoj vezi sa Draganom Petrovićem Peletom i njegovom ćerkom Lenkom Petrović, koja je na klasi s vama?

- Nismo u srodstvu, međutim, zbog istog imena i prezimena često me mešaju sa njenim ocem Draganom Petrovićem Peletom. Lenka je moja koleginica sa klase i prijatelj i voleo bih da nas u budućnosti prate zajednički projekti, kao i sa ostalim drugarima sa klase.

Kurir.rs / Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track