NOVA REŽIJA DAROVITE TARE MANIĆ U BDP: Rediteljku zna cela Srbija, a rekla je samo jednu rečenicu u filmu MRTAV LADAN
Foto: Dragana Udovičić

premijera

NOVA REŽIJA DAROVITE TARE MANIĆ U BDP: Rediteljku zna cela Srbija, a rekla je samo jednu rečenicu u filmu MRTAV LADAN

Pop kultura -

Komad neobičnog imena "Dan kada ja više nije bilo ja", jednog od najčešće izvođenih i najnagrađivanijih nemačkih autora 21. veka, specifičnog pripovedačkog izraza, Rolanda Šimelpfeniga biće premijerno izveden 6. marta u Beogradskom dramskom pozorištu.

Režija je poverena mladoj rediteljki Tari Manić. Ona je kao mala odigrala devojčicu u filmu "Mrav ladan" i izgovorila čuvenu rečenicu: "Neću da ti kažem, ćelavi", a sada radi uspešne pozorišne komade.

Tara objašnjava da je reč o priči o običnoj porodici u kojoj se jednog dana desi nešto neobično - ostvari im se ono o čemu su krišom sanjali - u porodičnom domu se pojavljuju dvojnici roditelja.

Tara Manić

- U ovom bajkovitom, nadrealističnom komadu, koji razmatra i ironizuje banalnost svakodnevice i opasnost potisnutih želja, ispituje se šta danas podrazumeva brak, porodica i identitet, šta je to što mi želimo, ali kroz apsurd imanentan današnjem trenutku i savremenoj komunikaciji - kaže Manićeva.

Ona dodaje da je ponosna i počastvovana što je BDP odlučilo da u svoj repertoar uvrsti komad jednog od najznačajnijih nemačkih autora i da to za svaki teatar predstavlja prestiž.

Filip Gajić
foto: Dragana Udovičić

Uloge u predstavi "Dan kada ja više nije bilo ja" poverene su Nataši Marković, Ivani Nikolić, Danielu Siču, Ivanu Zariću, Slađani Vlajović, a u poslednjem trenutku, usled epidemioloških razloga, umesto glumca Ivana Tomića uskočio je Filip Gajić.

Kurir/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track