SANJA ILIĆ JE BIO SRPSKI ENIO MORIKONE: Radoš Bajić za Kurir o velikom prijatelju koji je napravio muziku za seriju SELO GORI!
Foto: Privanta arhiva

Sećanje

SANJA ILIĆ JE BIO SRPSKI ENIO MORIKONE: Radoš Bajić za Kurir o velikom prijatelju koji je napravio muziku za seriju SELO GORI!

Pop kultura -

Legendarni srpski muzičar i kompozitor Aleksandar Sanja Ilić napustio nas je pre dva dana u 70. godini usled posledica koronavirusa. Informacija o Ilićevoj smrti potresla je javnost, kao i njegove kolege i prijatelje.

Tim povodom se oglasio glumac Radoš Bajić, koji je bio Sanjin prijatelj i koji je duboko potresen njegovom smrću. Muzičar i reditelj radili su zajedno muziku na seriji "Selo gori, a baba se češlja".

Sanja Ilic
foto: Zorana Jevtić

- U kreiranju filmske muzike i muzike za TV serije Sanja je dokazao da je srpski Enio Morikone. U njegov jedinstveni talenat uverio sam se u izuzetnoj saradnji na seriji "Selo gori", za koju je Sanja komponovao originalnu muzika koja je postala zaštitni audio-logo ovog velikog projekta. Takođe, nije slučajno da je za muziku u filmu "Led" u našoj produkciji, u režiji Jelene Bajić Jocić - na uglednom festivalu u Parmi (Italija) Sanja nagrađen gran-prijem. Njegov prerani odlazak je veliki gubitak za našu muzičku, filmsku i kulturnu scenu - poručuje Bajić za Kurir.

Radoš Bajić
foto: Dragana Kadić

Podsetimo, Ilić je pohađao muzičku školu "Josip Slavenski", odsek klavir. Pošto ga u početku muzika nije preterano interesovala, majka ga je pratila na časove i kontrolisala ga da ne izostane sa nastave. Zahvaljujući profesorki Miodragović zavoleo je klavir, a kasnije je mnogo naučio od profesora Stanojla Rajčića. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Kurir/ M. Kostić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja