00:32

Sanja Ilić komemoracija

tuga

PONOVO JE SA SVOJOM ZLATOM: Tuga na KOMEMORACIJI SANJI ILIĆU, Irfan Mensur poručio u suzama: On ne može da ode (VIDEO)

Pop kultura -

Danas se održava komemoracija preminulom kompozitoru, muzičaru i osnivaču grupe Balkanika, Sanji Iliću. Aleksandar Sanja Ilić preminuo je u 70. godina usled posledica infekcije korona virusom.

Sanja Ilić
foto: Zorana Jevtić

Na komemoraciji govoriće Sanjin kum, glumac Irfan Mensur, Sloba Marković, Ljubomir Dimitrijević i Mladen Lukić, Silvana Grujić, Radoš Bajić.

- U danima smrti i bola kažemo da Sanje nema i da je otišao prerano. Bio je pesnik mira. Mnoge je nas pretvorilo u princeze. RTS je bio na ponos. Minutom ćutanja za Sanju na početku komemoracije. Prvo govori muzički urednik Silvana Grujić. Ona govori o nastanku Balkanike, ali vrhunac njegovog stvaralaštva je delo Konstantin Magnus. Sanja je ponovo sa svojom Zlatom - rekla je Silvana Grujić.

Sanja Ilić
foto: Zorana Jevtić

Kum Sanje Ilića, glumac, Irfan Mensur kaže da neće da žali Sanju. Balkaniku je zamolio da brzo snimi novi pesme.

Govorio je kako je nastala Plava ptica, tekst mu je diktirao u četiri ujutru preko telefona. Sanja ga je posle probudio da mu oteva tu pesmu. Irfan je ispričao kako su napravili prvi srpski mjuzikl Caricu Teodoru devedesetih godina. Vrlo brzo je smenjen Jovan Ristić i od tog projekta nije bilo ništa. Izgubili su proces na sudu. Sanja nije otišao. Ne može on da ode. Sedeli smo pre mesec dana i slavili moj rođendan, pričao je glumac kroz suze, pa je pokazao šta mu je Sanja poklonio.

Sanja Ilić
foto: Zorana Jevtić

Slobodan Marković kaže da je sa Sanjom bio najbolji prijatelj.

- Jedno leto smo poslali žene na more i na njegov nagovor smo radili. Bio je jako kreativan. Donosio mi je gotove pesme da aranziram. To je bio gotov proizvod. Balade su odisale lepotom. Bilo je lako raditi s njim. Sanja živ si i bićeš tu u našem sećanju.

Sanja Ilić
foto: Zorana Jevtić

Radoš Bajić takođe je govorio, a pomenuo je kako su Irfan Mensur i on "pretkli" jer su preležali koronu, i iskazao veliku tugu za odlaskom Ilića.

- Dragi prijatelji, kad vas gledam s brnjicama pitam se da li smo na gubilištu i ko će da pretekne. Irfan i ja smo pretekli, on nije. Sanji nije bilo vreme za umiranje. Moje saučešće porodici. Otišao si nam iz života ali nećeš iz sećanja - zaključio je Bajić

Mladen Ilić iz grupe Balkanika obratio se prisutnima:

- Imaju svi više prava da govore od mene. Najmlađi sam član u bendu. Poslednje što me naučio kako kvarno iz Takovske u Majke Jevrosime. S njim je rad bio ekskurzija. Najbolji profesor, a ponašao se kao đak - zaključio je Mladen i obećao da će nastaviti da rade.

Sanja Ilić
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/S.M./Ljubomir Radanov

BONUS VIDEO:

00:32

Sanja Ilić komemoracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track