ĐINĐIĆA U SERIJI PORODICA IGRA ULIKS FEHMIU, A RAŠA VUJOVIĆ BEBU POPOVIĆA: Na snimanju oduzimani mobilni telefoni, a ovo je razlog
Foto: Serija Porodica

USKORO STIŽE NA MALE EKRANE

ĐINĐIĆA U SERIJI PORODICA IGRA ULIKS FEHMIU, A RAŠA VUJOVIĆ BEBU POPOVIĆA: Na snimanju oduzimani mobilni telefoni, a ovo je razlog

Pop kultura -

Posle 20 godina od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, 29. marta na Superstar TV i RTS počinje emitovanje mini TV serije "Porodica" scenariste i reditelja Bojana Vuletića.

U pet nastavaka gledaoci će imati prilike da vide dramsku interpretaciju događaja u vili Mir i kako je izgledalo poslednjih 48 sati zajedničkog života članova porodice Milošević, a projekat je nastao je u produkciji Telekoma Srbija i produkcijske kuće "Fajerflaj".

serija Porodica
foto: Promo

Konačno je poznata i glumačka podela, a najprijatnije iznenađenje je što je u podeli Uliks Fehmiu, koji tumači pokojnog Zorana Đinđića, dok Milan Marić igra Čedomira Jovanovića.

U seriji Slobodana Miloševića igra Boris Isaković, Mirjanu Marković je dočarala Mirjana Karanović, Svetozar Cvetković se našao u ulozi Vojislava Koštunice. Milorada Ulemeka Legiju igra Vuk Kostić, a Vladimira Bebu Popovića u seriji će oživeti Radovan Vujović.

Produkcijska kuća "Fajerflaj" počela da je među prvima u Srbiji da primenjuje ugovore o tajnosti sa svim učenicima na svojim serijama, što je godinama praksa u Holivudu. Učenici na projektu "Porodica" morali su da se obavežu da tokom priprema, snimanja i do početka emitovanja ne smeju da govore o seriji. Na snimanju su svima oduzimani mobilni telefoni.

serija Porodica
foto: Promo

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja Bojan Vuletić u intervju za Tanjug objasnio je da je birao glumce koji fizičkim izgledom, ali i unutrašnjom snagom i talentom mogu da iznesu tako kompleksne zadatke.

- Slična televizijska serija nije rađena u Srbiji, ali ni u regionu. Analizirao sam koji je istorijski momenat obeležio ceo region kojem pripada i Srbija i shvatio da je to hapšenje Slobodana Miloševića. Taj događaj nije uticao samo na Miloševićev život i život njegove porodice već i na sve nas koji živimo na ovim prostorima. Čini mi se da je prošlo dovoljno vremena od tog događaja da bismo mogli da ga problematizujemo u televizijskoj formi - rekao je Vuletić.

Bojan Vuletić
foto: Martin Zilka

Kurir/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track