KROZ OBJEKTIV GLUMICE NEVENE VUKES! ZAVIRITE NA SET SERIJE ŠVINDLERI: Za mene je fotografija osnova filmskog jezika
Foto: Nevena Vukes

Foto-priČA

KROZ OBJEKTIV GLUMICE NEVENE VUKES! ZAVIRITE NA SET SERIJE ŠVINDLERI: Za mene je fotografija osnova filmskog jezika

Pop kultura -

Nevena Vukes završila je snimanje druge sezone serije "Švindleri". Glumica je za naše čitaoce odabrala izbor svojih najboljih fotografija koje je napravila tokom tri meseca na setu. Ona u razgovoru za Kurir otkriva i šta nas čeka u nastavku priče o junacima iz Palanke pred početak Drugog svetskog rata.

Kako ste zavoleli fotografiju?

- Fotografija beleži trenutak koji govori neku posebnu priču. Za mene je fotografija osnova filmskog jezika i raduje me da opažam te trenutke, koji su zapravo važnije reči od rečenica filma.

Čime ste fotografisali?

- Fotografisala sam samo telefonom, a kasnije sam donela svoj foto-aparat s opremom, i danima kada nisam snimala, odlazila sam na set i fotografisala.

Švindleri
foto: Nevena Vukes

Ko je tvoj najbolji model?

- Uhvaćen "istiniti osećaj" je najbolji model. Uživala sam da fotografišem sve kolege i iza i ispred kamere.

Kakve su kolege za saradnju?

- Kako su u ekipu "Švindlera" došle i nove kolege, radosna sam što prvi put radim sa Slavenom Došlom i Jovanom Balašević, koji su pre svega posvećeni profesionalci. Kada je takva radna atmosfera, možete da se zaigrate kao dete, milina. Rediteljka Slobodanka Radun nas pedantno vodi kroz sve epizode i odnose, jasna je i konkretna u svojim indikacijama, i to nam svima unosi osećaj sigurnosti pri celokupnom stvaranju.

Švindleri
foto: Nevena Vukes

Kako izgleda jedan dan na snimanju "Švindlera"?

- To je jedna malena družina koja vredno i posvećeno radi i stvara na Košutnjaku, u našoj malenoj Palanki. Svi smo zavoleli neobične sudbine ovih likova i kako smo sada već na polovini snimanja, a decembar i januar su poprilično hladni meseci za snimanje, mogu samo reći da se nakon svakog snimajućeg dana osećam radosno, bez obzira na otežane vremenske uslove u kojima radimo.

Šta nas čeka u novoj sezoni?

- Kad sam prvi put pročitala scenario, upamtila sam osećaj da se radujem svakoj sledećoj epizodi koja je nailazila da pročitam... To je moj osećaj, i dalje me ne napušta ta važna priča o borbi pravde i prevare koja je vanvremenska. Nadam se da će i publika jednako uživati kao i ekipa koja je stvara, i da ćemo ovom pričom poslati korisnu poruku.

Švindleri, Andrej Šepetkovski
foto: Nevena Vukes

Slatko Debi dece Andreja Šepetkovskog

Na setu je bilo najlepše kad su se snimala deca, a nastavku seriji "Švindleri" gledaćemo ćerku i sina Andreja Šepetkovskog. Uz poznatog tatu debitovaće Aleksej i Larisa, a njihove prve scene nisu promakle oku Nevene Vukes.

1 / 10 Foto: Nevena Vukes

Kurir/ Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track