SARADNJA S LAUŠEVIĆEM BILA JE ZA MENE NAJBOLJA GLUMAČKA ŠKOLA: Ivana Zečević o seriji Kalkanski krugovi i scenama s dečkom Pavlom
Foto: Nikola Anđić

SARADNJA S LAUŠEVIĆEM BILA JE ZA MENE NAJBOLJA GLUMAČKA ŠKOLA: Ivana Zečević o seriji Kalkanski krugovi i scenama s dečkom Pavlom

Pop kultura -

Mladu glumicu Ivanu Zečević šira publika je upoznala u seriji "Grupa", a sada je svakog vikenda gledamo na Superstar TV i RTS u novoj domaćoj horor misteriji "Kalkanski krugovi". Ona tumači lik Mione i za Kurir otkriva tajne sa snimanja, koja će, kako kaže, pamtiti do kraja života.

- Ulogu sam dobila na kastingu. Prošla sam dva kruga selekcije kad je reditelj Milan Karadžić odlučio da mene izabere za ulogu Mione. Pre snimanja imala sam probe s njim, Vojinom Ćetkovićem i Žarkom Lauševićem.

Ivana Zečević
foto: Nikola Anđić

Ko je devojka koju igraš? Da li si mogla da se poistovetiš s njom?

- Miona ima 18 godina u seriji i podseća me na mene kad sam bila mlađa. Gradila sam je u dogovoru s rediteljem. Opominjali su me tokom priprema da moram jače i grublje. Ona je vrlo svojeglava devojka, pa sam inspiraciju crpela sa ulice i iz svog okruženja.

Partner vam je Žarko Laušević, koji igra vašeg strica, a s filmskim ocem Vojinom ste radili i ranije...

- Vojin i ja imali smo jednu scenu u seriji "Grupa", pa mi je to bila poznata stvar. Pred prvi susret sa Žarkom imala sam veliku tremu i glava mi je pucala, ali sam se s vremenom opustila. U svakom trenutku on mi je dao koristan savet i bio podrška. Saradnja s njim je bila velika glumačka škola za mene. Bez Lauševića i reditelja mislim da ne bih uspela da ovako dobro izgradim svoj lik.

žarko Laušević
foto: Firefly Production

Šta vam je bilo glumački najteže?

- Prvih pet dana, jer smo radili najvažnije scene. Pomislila sam: "Ako ovo snimim, imamo seriju." Uspela sam uz pomoć Žarka. Plašila sam se se. Četiri ili pet dana smo snimali samo u šumi. Pamtiću te dane do kraja života.

Izgleda li taj zabran tako mistično i uživo?

- Izgleda. Šuma deluje zastrašujuće. Bili smo smešteni u selu Jelovik. Ceo taj predeo je bajkovit.

Ivana Zečević, Pavle Mensur
foto: Nemanja Nikolić, Firefly Production

U prvoj epizodi imate scene i sa svojim momkom Pavlom Mensurom, koji vam igra dečka i u seriji. Da li ste to lako snimili?

- Bio je to jedan od većih testova u našem životu i kako ćemo odvojiti privatno i posao. Mislim da smo položili. Nema s Pavlom šale, jer je disciplina na prvom mestu. Vežbali smo dosta te scene.

Kakav je glumački život udvoje?

- Sve to ide iz neke čiste ljubavi. Uživamo. On uči od mene, a ja od njega. Ne bih se žalila na Pavla.

Publika će vas gledati i u seriji "Aleksandar od Jugoslavije". Kakva je vaša uloga kod Zdravka Šotre?

- Pojavljujem se u tri epizode serije, a tumačim ulogu velike slikarke Bele Pavlović. Nikad dosad nisam radila epohu, a ni sarađivala sa Šotrom. Najviše scena radila sam s Tamarom Aleksić i Vajom Dujović. Zanimljivo je da je Bela Pavlović živela na Dorćolu i to 700 metara od mog stana. Malo sam istraživala o njoj pred snimanje. Govorila sam i rumunski u jednoj sceni, koji mi nije poznat. Naučila sam repliku napamet.

Ivana Zečević
foto: Nikola Anđić

Kako si se zaljubila u glumu?

- Odmalena sam išla u muzičku školu i svirala sam klavir. Imala podršku roditelja da razvijam svoju kreativnost. Upisala sam se na glumu u školu "Maska". Mene je gluma zabavljala. U jednom trenutku sam shvatila da ne želim na Muzičku akademiju, pa sam odlučila da izađem na prijemni za glumu. Nisu me primili na FDU, pa sam upisala Akademiju umetnosti. Po prirodi sam zvrk i nikad nisam volela da učim, već da budem kreativna. Volim da pevam i glumatam.

Ko su ti bili uzori?

- Nisam mogla da se vežem za jednu osobu. Nemam ni omiljeni film, ni pesmu, ni seriju. Uzore imam u svojoj porodici.

Smeta li ti popularnost?

- Nisam osetila teret. Nije mi se još život promenio za 180 stepeni. Trenutno se navikavam da dajem intervjue.

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Nikola Anđić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track