VLASTA VELISAVLJEVIĆ REŠIO DUGOGODIŠNJU MISTERIJU: Drveće oraha raslo po Beogradu, a niko ga nije sadio!
Foto: Damir Dervišagić

neverovatne anegdote

VLASTA VELISAVLJEVIĆ REŠIO DUGOGODIŠNJU MISTERIJU: Drveće oraha raslo po Beogradu, a niko ga nije sadio!

Pop kultura -

Vlasta Velisavljević je bio pun anegdota koje je voleo da deli sa novinarima. Ova je vezana za drveće i orah.

Glumac koji je umro u 95. godini usled borbe sa korona virusom jednom prilikom je na snimanju intervjua za podgorički "Dan" u beogradskom restoranu "Manjež", glumac je otkrio zašto je na mnogim mestima po Beogradu niklo drveće oraha kada ga niko nije sadio...

Vlasta Velisavljević
foto: Dragan Kadić

Naime, prisećajući se svoje ratne prošlosti, dana u logorima i ratnih drugova, uglavnom Rusa, legendarni Vlasta je kazao da malo ko zna da je mnogo drveća oraha u Beogradu "iznenada" niklo iz džepova ruskih vojnika. Zapravo, kada su Rusi tokom Drugog svetskog rata kretali na frontove, njihove majke, sestre i devojke su im osim hrane davale i orahe, da stave u džep, jer ta voćka mesecima može da opstane, da se ne pokvari. Smatrale su da će njihovi junaci, vojnici, kada pojedu svu hranu iz ranca, imati bar po koji orah da zavaraju glad, a u tim momentima se njih sete... Međutim, mnogi su nažalost u srpskoj prestonici izginuli i zatrpavani kud koji, a orasi iz njihovih džepova su proklijali.

Podsetimo, Vlasta Velisavljević je hospitalizovan pre nekoliko dana zbog simptoma korona virusa. Glumac se hrabro borio sa opakim virusom, ali kako Alo! saznaje nakon nekoliko dana provedenih u indukovanoj komi, danas je preminuo.

Imali smo prilike da ga gledamo u čak 350 uloga u pozorištu i kraj malih ekrana.

Vlasta Velisavljević
foto: Pritnscreen

(Kurir.rs/A.M./Alo)

BONUS VIDEO:

01:46

Pitali smo građane šta misle da sokak na Dorćolu ponese ime Nebojše Glogovca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track