KAKVA DRAMA U "MOZAIKU"! Takmičari IZJEDNAČENI, a onda je PAO na NAJLAKŠEM pitanju (KURIR TELEVIZIJA)
Foto: Kurir televizija

novi kviz

KAKVA DRAMA U "MOZAIKU"! Takmičari IZJEDNAČENI, a onda je PAO na NAJLAKŠEM pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

Pop kultura -

Novi kviz "Mozaik" na Kurir televiziji, koji se emituje svakog radnog dana od 18:30 oduševljava sve ljubitelje ovakvog vida takmičenja.

Popularna voditeljka Danijela Pantić Conić i večeras je maestralno vodila takmičere kroz sedam igara koje zahtevaju brzu logiku, spretnost i veliko znanje.

Ovoga puta na poziciji crvenog takmičara našao se pređašnji pobednik Igor Burlica iz Sremske Mitrovice, dok je mesto plavog takmičara pripalo studentu Vladimiru Milenkoviću iz Beograda.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Već u samom startu postalo je jasno da će nadmetanje biti žestoko, a to je pokazao i rezultat prve tri igre.

I Igor i Vladimir izašli su sa jednakim brojem poena, maestralno koristeći logiku u igri "Nizovi", a u drugoj po redu igri "Daj mi slovo" izuzetnu spretnost u baratanju rečima.

Pravo zahuktavanje krenulo je nakon treće igre "abakus" gde su takmičari pokazali sjajno znanje iz matematike i obojica iz komplikovnih računarskih operacija izašli su ponovo sa jednakim brojem poena.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Međutim, u trećoj igri "Štafeta" koja nalikuje na popularnu igru iz detinjstva "Kaladont" sreća nije bila naklonjena takmičaru na plavoj poziciji, pa su, zbog sitne nepažnje, svi poeni otišli Igoru.

Ovo je bio i više nego dovoljan vetar u leđa pobedniku druge emisije "Mozaika", pa je blagu prednost već u čestvroj igri "Magelan" okrenuo potpuno u svoju korist i pokazavši izuzetno znanje iz istorije i geografije ubedljivo poveo sa 50 poena razlike.

Mozaik
foto: Kurir televizija

U igri "Do vrha" testirali smo znanje naših takmičara iz oblasti muzike i geogrfije. Svaki korak do vrha donosio je po dva poena svakome takmičaru, a samo jedna greška dovoljna je da se takmičar vrati na podnožje i krene ispočetka.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Obojica takmičara izašla su iz igre sa osvojenim poenima, međutim, Vladimiru ni približno nije bilo dovoljno da snmanji Igorovu prednost.

Poslednja "Kurir igra" legla je obojici takmičara, pa su u rekordnom roku pogodili svoje ličnosti pokazavši izuzetno znanje iz kako svetske, tako i domaće književnosti.

Mozaik
foto: Kurir televizija

I pored toga što je pškazao izuzetno znanje i veštine, takmičar na plaovj poziciji, Vladimir napustio je kviz sa 87 bodova, dok je Igor ponovo odneo pobedu sa celih 134 poena.

Obojica takmičara iskazala su zadovoljstvo učešćem u kvizu "Mozaik", a i vi možete testirati svoje znanje i veštine na Kurir televiziji.

Dovoljno je samo da popunite formular i mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem roku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track