MARTA JE TREĆA GENERACIJA MUZIČARA U PORODICI HADŽIMANOV: Zafir je bio mnogo ponosan na nju! (FOTO)
Foto: Pritnscreen/Youtube, Printscreen/Instagram

muzikalna porodica

MARTA JE TREĆA GENERACIJA MUZIČARA U PORODICI HADŽIMANOV: Zafir je bio mnogo ponosan na nju! (FOTO)

Pop kultura -

Marta Hadžimanov je ćerka Vasila i unuka Zafira Hadžimanova. Ona je treća generacija muzičara u ovoj talentovanoj porodici. Ona se osim džez pevanja, posvetila i operi.

Čuveni muzičar je bio veoma ponosan na nju.

- Marta je odlučila da bude operska pevačica. Pošto je sjajno odigrala ulogu u "Fantomu iz opere", rekao sam joj da, ako ne zatrese treću galeriju svojim glasom, onda neka stane u poslednji red hora. U operskom pevanju računaju se samo prvih deset pevača na svetu. To je tako.

Njegov sin, Vasil je veoma cenjen džez muzičar širom Balkana, a Zafir ga je navodio kao "radost života".

- Vasil je najveća radost mog života. Napisao sam i pesmu o njegovom rođenju - "Žito moje". Kada sam ga mirisao kao bebu, posle kupanja, zamirisao mi je kao tek izvađen hleb iz pećnice. I padne mi na pamet da je žito najvažniji produkt života. Presrećan sam i što se nit muzikalnosti prenosi kroz generacije moje porodice. Velika je radost kada imaš sina koga proglase najboljim džez pijanistom na svetu, a onda dođe unuka koja sa 17 godina samostalno ode u Pozorište na Terazijama i pobedi njih 50 na audiciji za ulogu u predstavi "Fantom iz opere". Marta je trenutno na studijama solo pevanja u Nemačkoj, u Manhajmu, dobiće njihovu punu stipendiju. Ima neverovatan glas, koloraturni sopran. Prelepa je i vrlo svoja. Ne odustaje od onoga što je zamislila i smatra da je dobro - pričao je Zafir.

Zafir Hadžimanov, filmski glumac, pevač i kompozitor preminuo je od virusa korona u 77. godini.

Bio je oženjen pevačicom i glumicom Senkom Veletanlić, sa kojom ima sina Vasila Hadžimanova, poznatog džez muzičara.

(Kurir.rs/A.M.)

BONUS VIDEO:

01:07

MORA DA TI MAHNEM U IME JDP: Irfan Mensur održao potresan govor na Vlastinoj sahrani, pa ispričao anegtotu koja je sve RASTUŽILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track