Najnovije vesti

FILM OTKRIVA KAKO JE POČEO SUKOB STAMBOLIĆA I MILOŠEVIĆA Događaj iz januara 1970. godine REŠAVA MISTERIJU
Foto: Printscreen YT

Završeno snimanje kratkog filma „Čovek iz Tehnogasa“

FILM OTKRIVA KAKO JE POČEO SUKOB STAMBOLIĆA I MILOŠEVIĆA Događaj iz januara 1970. godine REŠAVA MISTERIJU

Pop kultura

U Beogradu je završeno snimanje kraktometražnog igranog filma „Čovek iz Tehnogasa“, saopštio je Filmski centar Srbije.

Reditelj i scenarista ove psihološke drame je debitant Vladimir Mančić. Projekat je podržan od strane FCS govori početku sukoba Slobodana Miloševića i Ivana Stambolićač

Film „Čovek iz Tehnogasa“ prati događaj iz januara 1970. godine kada se dva direktora preduzeća Tehnogas, Slobodan Milošević (glumi ga Nikola Rakočević) i Radoje Stefanović (Ivan Isailović) spremaju se za poslovni put u Niš, vozom. Milošević se protivi, ali popušta pod pritiskom generalnog direktora, Ivana Stambolića (Miloš Đurović).

Miloš Đurović
Miloš Đurovićfoto: Ana Paunković

U vozu, raspravljaju o tekućim pitanjima vezanim za postrojenje u Nišu. Stefanović problemima pristupa obavešteno i diplomatski, dok Milošević nudi radikalna i kratkoročna rešenja. Stefanović mu tada savetuje da ne ulazi u politiku... Sedamnaest godina kasnije, 1987. godine, u toku je Osma sednica CK SK Srbije, na čijem čelu je Slobodan Milošević. Radoje Stefanović, predsednik privredne komore, pripada gubitničkoj struji Ivana Stambolića, predsednika Srbije. U pauzi sednice, Milošević ubeđuje Stefanovića da odustane od govora. Uprkos pretnjama i obećanjima, Radoje ipak drži govor, što će za njega značiti političko samoubistvo.

Nikola Rakočević, Čovek iz Tehnogasa
foto: Aleksandar Letić

Film „Čovek iz Tehnogasa“ producirali su Nikola Pantelić i Iva Ristić (iManagefilm d.o.o.), a Mančićevi saradnici iza kamere su direktor fotografije Bojan Rakić, scenograf Nikola Nikolić, kostimografkinja Dragica Laušević i maskerka Jasmina Banović. Pored Rakočevića, Đurovića i Isailovića, u filmu glumi i Goran Šušljik.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track