Najnovije vesti

MIRJANA KARANOVIĆ ODUŠEVILA KAO MIRA MARKOVIĆ U PORODICI! Glumica poručila: Grčevito se borila da ostane centar Slobinog života!
Foto: Firefly Production

OTOVORENO O ULOZI

MIRJANA KARANOVIĆ ODUŠEVILA KAO MIRA MARKOVIĆ U PORODICI! Glumica poručila: Grčevito se borila da ostane centar Slobinog života!

Pop kultura

Večeras je emitovana prva epizoda mini serije "Porodica", koja prati poslednjih 48 sati zajedničkog života članova porodice Milošević, a o ovom ostvarenju govorili su neki od glavnih glumaca. Mirjana Karanović u seriji "Porodica" glumi suprugu Slobodana Miloševića Mirjanu Miru Marković.

serija Porodica, Mira Marković, Mirjana Karanović
foto: Promo

- Ta istorija porodice Milošević je bila prepuna događaja koja su na sve njih ostavila traga. Marko i Marija su bila deca najmoćnijeg para u zemlji, ljudi koji su vedrili i oblačili. Oni ni po čemu nisu bili obični - rekla je Mirjana Karanović na K1 televiziji, a onda se dotakla svog lika Mire Marković:

- Mira je imala veliki uticaj na Slobu, ali daleko od toga da je on bio njena marioneta. Jedina osoba u koju je Mira imala poverenja bio je Sloba - rekla je Mirjana Karanović i nastavila:

- Mira nije volela ljude u SPS-u jer je mislila da su svi tu samo zbog lične koristi. I otvoreno je to pokazivala - ističe Karanovićeva.

serija Porodica
foto: Firefly Production

- Znaš li da mi se niko ne javlja više? Ne znam šta da radim. Ne mogu da spavam, sanjam samo neke grozne stvari - izgovorio je lik Mire Marković na početku prve epizode serije "Porodica", koja je večeras emitovana.

Mira Karanović je u vezi ovog lika rekla da je pokušala da pronađe sebe u njoj.

- Trudila sam se da pronađem zajedničke tačke. One uvek postoje. To radim i kad igram dramski lik iz nekog pisanog dela. A ovo je bilo prvi put da sam oživljavala lik osobe koja je postojala. Morala sam dosta da se pridržavam činjenica, nisam mogla mnogo toga da prepustim svojoj kreativnoj mašti. Ali, svejedno sam morala da u sebi pronađem njen unutrašnji svet jer mislim da nije dovoljno fizički da ličimo na likove koje igramo. Bavila sam se psihologijom tog lika, čitala šta je pisala, gledala video-zapise, razgovarala s rediteljem, probala, istraživala - rekla je na konferenciji Mirjana Karanović.

Upitana u čemu je pronašla razumevanje supruge predsednika Slobodana Miloševića, protiv čijeg režima se i sama borila, Karanovićeva je objasnila:

- Ovaj lik je jedan od likova koji je jako daleko od onog ko sam ja. Puno mi je pomogao savet jedne velike glumice Meril Strip koji sam pročitala, gde je rekla kako igra osobe ili likove s kojima se privatno ne bi družila, koje ne voli. Ona je tada rekla da pronađe jednu ili dve osobine koje je povezuju s tim likom i tog trenutka se uspostavi veza. I ja sam razmišljala šta povezuje nas dve. Uz sve naše različitosti, nas dve imamo jednu istu osobinu da ne podnosimo poltrone, ulizice. Takođe, postoji jedna beskrajna potreba da bude voljena, da bude u centru nečijeg života - poručila je i dodala:

serija Porodica, Mira Marković, Mirjana Karanović
foto: Promo

- Kao što se Mira grčevito u ovoj seriji borila da ostane centar Slobinog života, bez obzira na sve uticaje koje je trpeo tokom ta tri dana da ga ubede da se preda. Tu sam pronašla vrlo snažnu vezu s njom. Proučavajući njenu ličnu istoriju uspela sam da povežem te nepoznate tačke i da stvorim jedan emotivno-mentalni univerzum koji je često izgledao malo kontradiktoran, suprotan. Nisam se bojala da utvrdim te kontrastne osobine. S jedne strane, njena preterana okrenutost jednom romantičnom viđenju sveta odnosa među ljudima, a s druge strane jedan krajnji egoizam, gotovo kao dete.

Prema rečima Karanovićeve, najteže joj je bilo da skine glas Markovićeve i to kako ona govori.

- Ona je bila osoba koja je veoma zadržavala emocije za sebe. Gradila bedem oko sebe u komunikaciji s ljudima koju su je ugrožavali ili je ona mislila da je ugrožavaju. Bio je izazov kako da pronađem to kako ona razgovara s takvim ljudima i kako se zapravo brani i gde su tačke gde savršeno izgrađeni zaklon puca - smatra glumica, i dodaje:

- Kod nje je glas vrlo karakterističan. Kada sam stavila periku, svi su videli da jako ličimo. Ja sam nosila malo šminke. Kako se razvijala situacija, pošto nisu puno spavali, dodavali su mi malo “umora na lice”. Nisam ni shvatila koliko nosimo isti tip lica, taj šumadinski, kako bih ga nazvala.

serija Porodica
foto: Firefly Production

Kurir.rs/Blic/M.M.

BONUS VIDEO:

Reditelj u Pulsu Srbije otkrio šta možemo očekivati od serije
01:05

Reditelj u Pulsu Srbije otkrio šta možemo očekivati od serije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...