BILA JE SIMBOL BURNIH 90-IH! TEK JE 12 SATI obeležila je prvu epizodu Porodice, a ove ćete čuti na kraju svake sledeće
Foto: Firefly Production

svaka pesma i teksualno i melodijski odgovara svakoj epizodi

BILA JE SIMBOL BURNIH 90-IH! TEK JE 12 SATI obeležila je prvu epizodu Porodice, a ove ćete čuti na kraju svake sledeće

Pop kultura -

Serija "Porodica" pokrenula je buru u javnosti zbog tematike kojom se bavi - 72 sata u životu bračnog para Slobodana Miloševića i Mire Marković, uoči njegovog odlaska u Centralni zatvor, dok su gledaoci na samom kraju prve epizode imali prilike da čuju pesmu koja je obeležila devedesete godine prošlog veka, "Tek je 12 sati", grupe "Electro Team".

serija Porodica, Mira Marković, Mirjana Karanović
foto: Promo

Reditelj je želeo da i na ovaj način dočara burne devedesete, pa će skoro svaka epizoda da se završi sa po jednim hitom iz ovog vremena.

"Muziku je birao direktor fotografije Aleksandar Ilić uz moju malu pomoć i konsultacije kompozitora Vladimira Pejkovića. Trudili smo se da svaka pesma i teksualno i melodijski odgovara svakoj epizodi", rekao je reditelj Bojan Vuletić..

Na kraju druge epizode gledaoci će čuti numeru "Noć je vedra nad Srbijom", u izvođenju grupe "Models", koja je inspirisana NATO bombardovanjem SR Jugoslavije 1999. godine, a potom i pesme uz koje su se mladi najviše provodili u diskotekama i klubovima "Ajkula", Ele Bi, te "Samo u snu", nekadašnje grupe "Fanki Dži". Poslednja epizoda neće imati nijednu dens numeru tog vremena na kraju.

Serija "Porodica" zasnovana je na dokumentarnoj građi, te prati dešavanja u vili "Mir" u Tolstojevoj posle promena 5. oktobra 2000. godine.

Serija "Porodica", koju čini pet epizoda, dramska je interpretacija stvarnih događaja. Zasnovana je na do sada poznatim činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svedočenjima onih koji su bili prisutni.

serija Porodica, Gordan Kičić
foto: Firefly Production

kurir.rs

Bonus video:

01:05

Reditelj u Pulsu Srbije otkrio šta možemo očekivati od serije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track