DANIJELA PANTIĆ OSTALA ZATEČENA! Nakon OVIH reči takmičara mogla samo da NAPUSTI studio! Vodila se ŽESTOKA BORBA! KURIR TELEVIZIJA
Foto: Kurir Televizija

OSMA EPIZODA MOZAIKA

DANIJELA PANTIĆ OSTALA ZATEČENA! Nakon OVIH reči takmičara mogla samo da NAPUSTI studio! Vodila se ŽESTOKA BORBA! KURIR TELEVIZIJA

Pop kultura -

Kroz kviz "Mozaik" svakog radnog dana od 18:30 vodi vas popularna voditlejka Danijela Panić Conić.

Osmu epizodu popularnog kviza "Mozaik" na Kurir televiziji obeležila je žestoka borba među rivalima Veljka Mihailovića, koji se po četvrti put našao na poziciji crvenog takmičara i Radislava Kotlajića, profesora francuskog, koji se našao na poziciji plavog takmičara.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Od samog starta i prve igre "Nizovi" u kojoj je poene odneo takmičar na plavoj poziciji, osetilo se da će borba biti neizvesna, a voditeljka Danijela Pantić Conić ostala je zatečena brzom logikom takmičara.

Nakon što je Veljko do detalja objasnio kako je stigao do rezultata, Danijela je konstatovala kako sad samo može da napusti studio.

U igri "Daj mi slovo" takmičari sami biraju slova i traže najdužu reč. U ovoj igri Veljko je pokazao fantastičnu veštinu sklapanja reči, te je čak i prestigao Radisava za jedan bod.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Iz igre " Abakus" koja je nekom omiljena, a nekome ptereška, Veljko je izašao osvojivši 11 bodova, dok Radiša nije imao nijedan bod.

Igra "Štafete" završena je ekspresno budući da je takmičar na plavoj poziciji pogrešno čuo slovo na koje je trebalo da da reč.

Svi bodovi pripali su Veljku, i tako mu dali veliku prednost u odnosu na protivnika.

U igri "Magelan" sa Panonskog kanala takmičar Veljko krenu je na istok, kako bi testirao svoje znanje iz geografije i istorije.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Radisav je sa druge strane krenuo na zapad i rešio sva pitanja kojim ga je izrešetala voditeljka, ap su obojica takmičara izašla sa osvojenim bodovima

Na redu je igra "Do vrha" podelite instrumente po grupama, u čemu se Veljko i nije baš snašao. Nekoliko puta se vraćao gore dole, pa dodao da mu je igra bila izuzetno teška.

Mozaik
foto: Kurir televizija

U drugom delu igre Radisav je trebalo da pogodi iz koje zemlje dolazi koje jelo, te se ni on na tako lakom zadatku nije pokazao baš u najsjajnijem svetlu.

Pao je na gaspaću, jer je mislio da to jelo dolazi iz Meksika.

U igri "Kurir" Veljko je lako pogodio da se iza reči "hotel, holivud, Los Anđeles, San Francisko, groznica i zlato" krije Kalifornija i tako oduševio voditeljku.

U drugom delu igre Radisav je, takođe, lako otkrio da se iza reči "rečnik, NIN, čaj, slika, šešir, hrt", krije Milorad Pavić.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Ipak i pored svih osvojenih poena Radisav nije uspeo da pobedi Veljka, pa je na kraju je iz studija otišao sa utešnom, ali vrednom nagradom, knjigom Hram Svetog Save

- Bio sam dekoncentrisan, čestitam Veljku, on se ovde odomaćio, evo i četvrta pobeda zaredom - kaže Radisav.

Veljko je na poklon dobio ovoga puta knjigu o Fruškoj gori:

- Prelomila je igra Magelan, i tu sam uspeo da steknem prednost u jednom odgovoru, kako Radisav ne bi mogao da me prestigne - kaže Veljko.

A kako će se pokazati u narednoj epizodi ostaje nam da vidimo sutra od 18 i 30 časova na Kurir televiziji.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:10

Hit reakcija u kvizu Mozaik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track