MIRA U PORODICI LUPILA ŠAMAR ĆERKI! Prisetila se pokojne majke i poručila: Neka te RASTRGNU! Ili si sa nama, ili MARŠ NAPOLJE!
Foto: screenshot

NAPETO U TREĆOJ EPIZODI

MIRA U PORODICI LUPILA ŠAMAR ĆERKI! Prisetila se pokojne majke i poručila: Neka te RASTRGNU! Ili si sa nama, ili MARŠ NAPOLJE!

Pop kultura -

U novoj epizodi serije "Porodica" prikazuje se i razgovor Miloševićeve ćerke Marije i njene majke Mire. Marija je u jednom trenutku pobesnela, a Mira je ustala, udarila joj šamar i ispričala priču o svojoj preminuloj majki Veri Miletić, koja je streljana za vreme Drugog svetskog rata.

serija Porodica
foto: screenshot

"Sami smo, moramo da se oslonimo samo na naše snage", rekao je Sloba, a onda je Mira dodala:

Tako je najbolje, borićemo se kao moja majka što se borila", rekla je Mira, a Marija je krenula da se smeje i da odgovori Miri:

"Ti imaš problem, samo što ga ne vidiš. Ti živiš u partizanskoj bajci. Probudi se iz toig sna više. Šta je vaš plan? Alo bre, Partizani? Šta ti radiš? Ćutiš, slušaš sve što ti ona kaže", obratila se Marija Slobi i nastavila:

serija Porodica
foto: screenshot

"Zato smo i došli ovde gde smo. Ne mogu da izađem na ulicu. Kad ste me nešto pitali u životu. Ja nisam iz te tvoje je*ene priče", rekla je Marija,a Mira je ustala i udarila joj šamar.

"Moja majka se borila. Borićemo se, kao ona što je. Moja majka je uhapšena 5. oktobra 1943, a strina 13 dana pred oslobođenje Beograda. Uhapsili su je i mučili isti ovi. Ona se žrtvovala da bi ti danas postojala. Borila se do kraja. A ti, ako nisi iz ove naše priče, idi napolje. Nek te rastrgnu. Ili si sa nama, ili marš napolje. Mi se ne predajemo - kazao je lik Mire Marković u večerašnjoj epizodi "Porodice".

serija Porodica
foto: screenshot

Vera Miletić, majka Mirjane Marković, uhapšena je 5. oktobra 1943. godine, kada su pripadnici specijalne policije upali u stan u Lastinoj ulici 9 na Voždovcu. Mirjana Marković je tada imala jedva godinu dana. Posle saslušanja prebačena je u Banjički logor, gde je streljana 7. septembra 1944. godine.

Vera je još kao gumnazijalka u Požarevcu, zajedno sa sestrama Olgom i Brankom, prihvatila ideju komunizma i postala član Komunističke partije Jugoslavije. Zbog političke pripadnosti, Požarevljani su sestre Miletić i njihovu rođaku Davorjanku Paunović prozvali “crvene devojke Požarevca”.

Vera Miletić je 1941. godine otišla u partizane koji su je iz šume poslali u Beograd da vodi prestoničke komuniste. Upravo oni su posle rata tvrdili da je tokom ispitivanja i mučenja odala imena svojih drugova. Streljana je 7. septembra 1944. godine. Taj žig će Mirjanu Marković pratiti ceo život.

- Duboko saosećam sa sudbinom Vere Miletić... Ona je tragična ličnost i kada bih imao više vremena pozabavio bih se tom tragedjom. Ne opravdavam njenu kćerku Miru Marković za sve što je u svom životu uradila, ali mogu razumeti njenu traumu... Mira Marković je vrlo tragična ličnost, sa takvim povredama duše je prosto bila predodređena za nesrećni život. Sudbina njene majke bila je bolni pokretač njenih teških osećanja - izjavio je pre nekoliko godina akademik Dobrica Ćosić, a preneo "Nedeljnik".

serija Porodica
foto: screenshot

Kurir.rs/Blic/M.M.

BONUS VIDEO:

09:37

LJUBAV PRETVORIO U BIZNIS: Stefan bio OPSEDNUT pticama, porodica ga nije podržala, a sad svi rade za njega KURIR TELEVIZIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track