ZA NJIM UZDIŠU ŽENE SVETA, IAKO JE UŠAO U 7. DECENIJU: Glumac je rekao je da se više nikad neće OŽENITI, a onda je upoznao nju!
Foto: Profimedia

puni 60 godina

ZA NJIM UZDIŠU ŽENE SVETA, IAKO JE UŠAO U 7. DECENIJU: Glumac je rekao je da se više nikad neće OŽENITI, a onda je upoznao nju!

Pop kultura -

Džordž Kluni slavi 60. rođendan 6.maja, a uskoro se bliži i njegova sedma godišnjica sa suprugom Amal (43), britanskom advokaticom za ljudska prava.

Kluni je izjavio kako mu je u potpunosti promenila život.

Džordž Kluni
foto: Profimedia

Pre nego se po drugi put upustio u bračne vode, Kluni se mogao pohvaliti neslužbenom titulom "najpoželjnijeg neženje" u Holivudu. Njegove devojke su se menjale vrlo brzo, a sve je započelo sa nesrećnim prvim brakom i razvodom 1993. godine.

Njegova prva supruga bila je televizijska glumica Talia Balsam (62), a venčali su se 1989. godine, kad je ona već imala uspešnu karijeru u Holivudu, dok je on godinu dana ranije glumio u "tako lošem da je dobar" filmu Povratak ubica paradajza. Ukratko, Kluni se mučio sa svojom karijerom.

To je uticalo i na njihov brak: oboje su priznali kako nisu bili spremni i da su im se želje razlikovale. Džordž je hteo postati zvezda, a Talia je htela imati normalan život. Razvod, tokom kog su se borili za starateljstvo nad svinjom, na kraju je trajala duže od braka.

Džordž Kluni
foto: Profimedia

Njegova karijera krenula je nabolje sa ulogom u seriji Hitna pomoć, tokom 90-ih, a 1999. godine odlučio se fokusirati na filmove i 2001. je glumio u hitu Okeanovih jedanaest.

Dok je profesionalno nastavio postizati uspeh za uspehom, njegov privatni život i veze sa mnogim manekenkama postale su omiljena tema tabloida. Većina tih veza bile su kratkotrajne i uglavnom su trajale maksimalno tri godine. Ništa nije dalo naslutiti da ga ponovni brak zanima nakon što je prekinuo sa Stejsi Kibler (41), manekenkom i bivšom profesionalnom rvačicom.

Svoju buduću suprugu Amal upoznao je zbog zajedničkog prijatelja, kad je Kluni organizirao večeru u svojoj kući kod jezera Komo.

- Odmah sam video da je prelepa, duhovita i pametna - rekao je kasnije glumac i našalio se kako je ona verovatno mislila da je on prestar.

Ubrzo nakon te večere često su se dopisivali i pričali, te im je sa vremenom postalo jasno da ta veza više nije striktno prijateljska. Na prvi službeni dejt izašli su na jesen 2013. u Londonu, gde ih je dočekala gomila paparacija.

- Nakon Londona naša je veza eskalirala - priznao je Kluni, koji je ubrzo počeo da planira prosidbu.

Amal Kluni, Džordž Kluni
foto: Profimedia

Na proleće sledeće godine, Kluni je skuvao romantičnu večeru za svoju dragu pre nego je pitao želi li se udati za njega. Advokatica je bila u potpunom šoku nakon tog pitanja koje je Džordž upario sa 7-karatnim prstenom vrednim 750.000 dolara.

- Verovatno sam klečao 20 minuta dok sam čekao da kaže "da" - ispričao je glumac o svojoj veridbi.

Par se našao pred oltarom u oktobru 2014. godine u Veneciji. Njihovo venčanje produžilo se na nekoliko dana i svi gosti bili su pozvani na slavlje u Pariz, nakon čega su svoj brak potvrdili i kod matičara.

Zahvaljujući Amalinom poslu i borbi za ljudska prava, 2016. godine zajedno su osnovali Kluni Fondaciju za pravdu i bave se aktivizmom.

Uskoro su otkrili i kako očekuju blizance, Elu i Aleksandera (3). Par je odlučio većinu svog privatnog života zadržati takvim, pa se i blizanci retko vide u javnosti.

Amal Kluni
foto: Profimedia

Amal i Džordž Kluni 2018. godine bili su pozvani na kraljevsko venčanje princa Harija (36) i Megan Markl (39), sa kojima su se nastavili družiti na večerama i nakon venčanja.

- Oni su zbilja dragi, zabavni i srdačni ljudi, a prijatelji smo zbog svih razloga sa kojima si prijatelj sa bilo kime - rekao je Džordž.

On je prekršio svoju zakletvu kako se nikad više neće oženiti, ali ne čini se kao da žali zbog toga.

- Upoznao sam nekoga za koga bih dao svoj život. Njen vredi više od mog, što nikad nisam iskusio - zaljubljeno je rekao Kluni.

Amal Kluni, Džordž Kluni
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

34:54

PULS SRBIJE 06.05.2021. 1.DEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track