00:10

SAHRANA BOŽIDARA BOTE NIKOLIĆA: Čuvenog filmskog snimatelja i reditelja ispraćaju na večni počinak, porodica NEMA OD BOLA

tuga

SAHRANJEN BOŽIDAR BOTA NIKOLIĆA: Čuvenog filmskog snimatelja i reditelja ispratili na večni počinak, porodica NEMA OD BOLA (VIDEO)

Pop kultura -

Čuveni snimatelj i reditelj Božidar Bota Nikolić ispraćen je danas na večni počinak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Sahrani su prisustvovali brojni poštovaoci njegovog rada, a saučešće u kapeli primali su neutešna supruga Žana, ćerke Jovana, Maša i Dušana sa porodicama.

1 / 16 Foto: Stefan Stojanović MONDO

Rada Đuričin i Goran Sultanović prvi su se pojavili da izjave saučešće ožalošćenoj porodici.

Božidar Nikolić
foto: Kurir

Vesna de Vinča takođe je prisustvovala sahrani velikog reditelja.

1 / 13 Foto: Mondo/Stefan Stojanović
sahrana
foto: Kurir

Glumica Iva Štrljić došla je na sahranu, kao i njena koleginica Vesna Čipčić. Stigla je pevačica Marija Šerifović, kao i Miroslav Mišković.

Boža Nikolić sahranjen je na Novom groblju

sahrana
foto: Kurir

Bota je svojom kamerom snimio više od 50 filmova i iza njega ostaju neka kultna ostvarenja "Balkanski špijun", "Tri karte za Holivud", "Balkanska braća", "U ime oca i sina". U javnosti je ostao upamćen kao čovek koji je otkrio Breda Pita. Holivudski glumac dobio je ulogu u ostvarenju "Tamna strani sunca" među 400 prijavljenih. Film je snimljen kao američka koprodukcija sa SFRJ i Kanadom, a pored Pita, u filmu su se našli Šeril Polak, Gal Bojd, Milena Dravić, Sonja Savić...

00:06

SAHRANA BOŽIDARA BOTE NIKOLIĆA: Čuvenog filmskog snimatelja i reditelja ispraćaju na večni počinak

Božidar Nikolić, Bred Pit, Brad Pitt
foto: Dragana Udovičić, shutterstock/, shutterstock/Tsuni-USA

- Svaki put ispadne da se hvalim saradnjom s Pitom, a to mi nije namera. Snimio sam mnogo filmova, pa valjda to ostavlja utisak. Radio sam s Bredom Pitom, prvu ulogu dao Nataši Ninković i Andriji Miloševiću, a važnije od toga je da su iza mene ostali neki antologijski filmovi - izjavio je Bota u poslednjem intervju za Kurir.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track