DOŽIVEO JE MOŽDANI UDAR NA KONCERTU LEPE BRENE U MELBURNU: Evo koji događaj je zauvek promenio život legendarnog Đorđa Marjanovića
Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić

tuga

DOŽIVEO JE MOŽDANI UDAR NA KONCERTU LEPE BRENE U MELBURNU: Evo koji događaj je zauvek promenio život legendarnog Đorđa Marjanovića

Pop kultura -

Đorđe Marjanović, legendarni pevač, preminuo je juče od posledica koronavirusa, a na koncertu Lepe Brene u Melburnu u Australiji davnog 14. aprila 1990. doživeo je moždani udar na sceni dok je pevao pesmu “Mene nema ko da žali”.

Đorđe Marjanović
foto: Zorana Jevtić

- Na koncertu u Melburnu pre više od dve decenije na kojem je bio gost Lepe Brene tata je imao prvi moždani udar. Bilo je strašno. Mama je otišla za Australiju, a ja sam bespomoćno kod kuće čekala porođaj. Natalija je tada drugi put nastupala na Beogradskom proleću. Novinari se nisu sklanjali ispred naših vrata, neki su čak i silom ulazili. Porodila sam se dve nedelje kasnije i jedva sam čekala da tata dođe kući, da vidi svoje prvo unuče. Mama i Natalija su tatu vratile u život. Dugo posle tog moždana udara nije hteo da izađe iz kuće. Trebalo je dosta vremena da počne ponovo da živi normalno – ispričala je u jednom intervjuu Nevena, njegova ćerka.

Govor nakon tog moždanog udara potpuno je izgubio, ali ga je kasnije povratio.

Do zadnjeg dana govorio je otežano, ali je mogao da peva.

- Fascinantno je kako tata peva. Najnormalnije izgovara tekstove svojih pesama. Da li je to automatizam ili ko zna šta, ali i lekari su zadivljeni - ispričala je njegova ćerka Nevena.

Đorđe Marjanović je, inače, bio jedini pevač na svetu koji je održao koncert šapatom.

- Grlo me izdalo samo jednom u karijeri , 1967. godine. Nisam otkazao koncert u Lenjingradu. Izašao sam na scenu i šaputao svoje pesme. Bio je to divan recital, u kome je učestvovala cela publika - ispričao je Đorđe Marjanović.

Đorđe Marjanović
foto: Printscreen YT

Kurir.rs/M.M.

BONUS VIDEO:

00:06

DVE RIJALITI BOMBE U PROVODU! Ivu Grgurić poredili su sa njom, a sada zajedno izlaze i DOMINIRAJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track