POBEDNICI FESTA DOMAĆI FILMOVI OAZA I LIHVAR Beogradskog pobednika za najbolju mušku ulogu osvojio je Nikola Đuričko
Foto: FEST promo

Završen 49. Filmski festival u Beogradu

POBEDNICI FESTA DOMAĆI FILMOVI OAZA I LIHVAR Beogradskog pobednika za najbolju mušku ulogu osvojio je Nikola Đuričko

Pop kultura -

Dodelom nagrada i projekcijom filma "Kreka: Lovac na snove" o slavnom scenografu Miljenu Krakoviću Kreki, kome je uručena počasna nagrada Beogradski pobednik za doprinos filmskoj umetnosti, sinoć je u Kombank dvorani završen 49. Fest.

Pobednici Festa
foto: FEST promo

Žiri Glavnog takmičarskog programa dodelio je nagradu Beogradski pobednik za najbolji film ostvarenju "Oaza" Ivana Ikića, a nagradu za najbolju režiju Oskaru Roleru za film "Enfant terrible".

Za najbolji scenario su nagrađeni Damijano i Fabio d' Inočenco za film "Tamna bajka", a nagradu za najbolji debi osvojio je Erdžan Kesal, reditelj filma "Potencijalni kandidat", Priznanjem za najbolju žensku ulogu nagrađena je Lana Barić, za glumačku kreaciju u filmu "Tereza 37", dok je najbolju mušku ulogu, po mišljenju žirija, odigrao Nikola Đuričko u filmu "Živ čovek".

Najbolja glumica Lana Barić
Najbolja glumica Lana Barićfoto: FEST promo

U selekciji Fest fokus, za najbolji film proglašeno je ostvarenje "Polje maka" Eudžena Žebelanua.

Žiri kritičara za dodelu nagrade "Nebojša Đukelić" za najbolji regionalni film na festivalu proglasio je "Oazu" Ivana Ikića.

Film Oaza
foto: Promo

Žiri za nagradu dnevnog lista Politika "Milutin Čolić" za najbolji domaći film je proglasio ostvarenje "Lihvar" Nemanje Ćeranića.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković prisustvovala je dodeli nagrada u završnoj večeri Festa. Filmove je na festivalskim projekcijama videlo više od 20.000 ljudi.

Pobednici Festa
foto: FEST promo

Kurir.rs/ Tanjug

Bonus video:

02:07

KAD ČOVEK PADNE, MORA DA ZNA KAKO I DA USTANE Nikola Đuričko stigao na Festu, a evo šta kaže o povratku iz Amerike za Srbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja