RUSI POBESNELI ZBOG PREDSTAVNICE NA EVROVIZIJI: Smeta im što nije iz njihove ZEMLJE i zbog još jednog BITNOG razloga!
Foto: Profimedia

nisu zadovoljni

RUSI POBESNELI ZBOG PREDSTAVNICE NA EVROVIZIJI: Smeta im što nije iz njihove ZEMLJE i zbog još jednog BITNOG razloga!

Pop kultura -

Maniža, predstavnica Rusije na ovogodišnjoj "Evroviziji" je nastupila u prvom polufinalu.

Bila je treća po redu, a njen nastup malo koga je ostavio ravnodušnim.

rusija, pesma evrovizije
foto: Profimedia

Ona je prvobitno bila u ogromnoj haljini, napravljenoj specijalno za ovu priliku, na kojoj su materijali iz mnogih delova Rusije, a koje su ukrasili razni narodi koji žive u najvećoj zemlji sveta.

Malo potom, rešila se ove posebne toalete, pa je ostala u crvenoj odevnoj kombinaciji, kojom je odala počast radničkoj klasi.

Maniža, koja ima 29 godina, zvučala je odlično dok je pevala pesmu "Russian Woman" (Ruskinja), a već nedeljama se ne stišava buka koja se napravila oko njenog predstavljanja Rusije na ovom takmičenju.

rusija, evrovozija
foto: Printscreeem/ESC

Naime, mnogi su joj slali mnoštvo negativnih komentara, jer smatraju da Ruskinje ne bi trebalo da predstavlja neko ko nije iz njihove zemlje. Maniža je rođena u današnjem Tadžikistanu, koji je nekada bio deo Sovjetskog Saveza. Odgojena je u muslimanskoj porodici i njen otac se protivio da mu ćerka bude pevačica, jer to "nije dobar izbor za muslimanke".

Ispod mnogih njenih objava na društvenim mrežama mogu se pronaći pogrdni komentari na račun njenog porekla, dok mnogima smeta i to što se zalaže za LGBTQ prava, koja su u Rusiji limitirana. Maniža je imala samo tri godine kad je zbog rata napustila Tadžikistan i sa porodicom se preselila u Moskvu. Studirala je psihologiju, a svira klavir.

(Kurir.rs/A.M./Blic)

Bonus video:

00:58

SRPSKI GLASOVI ODZVANJAJU HOLANDIJOM: Šerifovićka i URAGANKE zapalile društvene mreže snimkom gde izvode ČUVENI SVETSKI HIT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track