Najnovije vesti

URUČENA PRIZNANJA ZLATNI BEOČUG Za životno delo nagrađeni reditelj Predrag Gaga Antonijević i pevač LEO MARTIN
00:58

URUČENA PRIZNANJA ZLATNI BEOČUG Za životno delo nagrađeni reditelj Predrag Gaga Antonijević i pevač LEO MARTIN

tradicija duga pola veka

URUČENA PRIZNANJA ZLATNI BEOČUG Za životno delo nagrađeni reditelj Predrag Gaga Antonijević i pevač Leo Martin (KURIR TV)

Pop kultura
15:18h

Priznanje Zlatni beočug, koje se dodeljuje za trajan doprinos kulturi, uručeno je danas dobitnicima na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Izvanredni Zlatni beočug za životno delo dobili su reditelj Predrag Gaga Antonijević, pevač Leo Martin i akademik Slobodan Grubačić.

Zlatni Beočug
foto: Kurir

Jubilarni 50. put Kulturno-prosvetna zajednica Beograda nagradila je Bemus i Udruženje filmskih umetnika Srbije, ali i umetnike Juga Radivojevića, književnike Milenu Marković i Igora Marojevića, opersku pevačicu Sanje Kerkez i filmskog urednika Ivana Karla i druge.

Nagrade su dodeljene za 2020. godine, a besedu u ime dobitnika održao je Miloš Jović, poznatiji kao Leo Martin. On je zahvalio Gradu Beogradu i Kulturno-prosvetnoj zajednici, koju nije omela ni korona da obeleži pola veka velikog priznanja.

Leo Martin
foto: ATA images

- Skretanje pažnje na ljude iz kulture nije jednostavno i zato hvala žiriju na ovakvim odlukama. Veliko srce Beograda je uvek imalo dovoljno prostora da unedri sve one koji su se trudili da doprinesu očuvanju njegove kulturne baštine - rekao je Leo Martin.

Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu i jedan od laureata godišnje nagrade Kulturno-prosvetne zajednice Srbije Zlatni beočug, otkrio je da se sprema duplo izdanje Bitefa u septembru i Bemus u novom terminu, u novembru. - Nagrade su stvar trenutka, i kada se većaju i kada se primaju. To je svakako lep osećaj, ali mnogo je važnije za šta dolaze i na šta obavezuju. Okolnost da je ovo jubilarni, 50. Zlatni beočug i da se odnosi na prošlu, 2020. godinu, koja je bila veliki izazov, jeste potvrda da smo u teškim uslovima radili dobro i da nam to daje osnovu da se, kada ovo s koronom prođe, što pre vratimo u normalne tokove, nadoknadimo propušteno i unapredimo procese. Svesno se izražavam u množini, jer sam deo kompleksnog, ali funkcionalnog tima koji čine sve koleginice i kolege u našim ustanovama kulture i gradskoj upravi Beograda. Ovo priznanje je njihovo koliko i moje - izjavio je Karl za Tanjug.

Ivan Karl
foto: BEOINFO/ Predrag Mitić

Kurir.rs/ M. K.

Bonus video:

IZA SCENE NA SNIMANJU DARE: Glumica ZAVRŠILA sa PRELOMOM ruke! Ana Lečić OTKRILA sve DETALJE (KURIR TELEVIZIJA)
01:18

IZA SCENE NA SNIMANJU DARE: Glumica ZAVRŠILA sa PRELOMOM ruke! Ana Lečić OTKRILA sve DETALJE (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja