U BEOGRADU PEVA NAJBOLJA KARMEN DANAŠNJICE: Ko je svetska operska diva Elina Garanča
Foto: Holger Hage

Opera na Tašu

U BEOGRADU PEVA NAJBOLJA KARMEN DANAŠNJICE: Ko je svetska operska diva Elina Garanča

Pop kultura -

Mecosopran Elina Garanča nastupiće na Belefu 4. jula na stadionu Tašmajdan uz našu mladu opersku zvezdu, soprana Mariju Jelić, s koncertnom verzijom opere "Karmen". Dirigent je Karel Mark Čišon, a nastupaju i tenor Džonatan Tetelman, kao i bas Kostas Smoriginas uz orkestar Srpskog narodnog pozorišta.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću sa ulogom Mikaele nastupiti pored Eline Garanče u Beogradu. Srećna sam što će beogradska publika imati priliku da čuje najvećeg mecosoprana današnjice uz izvanredne soliste, dirigenta i orkestar Srpskog narodnog pozorišta. Beograd zaista postaje centar svetske operske umetnosti - poručuje Marija Jelić.

Marija Jelić
foto: Nebojša Babić

Elina Garanča smatra se najboljom Karmen poslednje tri decenije, a tu titulu letonska operska zvezda stekla je nakon velikih uspeha sa ovom ulogom u Kraljevskoj operi Kovent garden u Londonu i Metropoliten operi u Njujorku. Ona živi na relaciji Španija-Letonija. Trenutno je u prodaji ograničeni broj ulaznica po ceni od 990 dinara na prodajnim mestima Belefa (Trg republike 5 i Blagajna Ateljea 212) i putem mobilne aplikacije eFinity.

Kurir.rs

Bonus video:

01:59

ŽIKA JELIĆ OTKRIO TUŽNU ČINJENICU O SMRTI MIŠE ALEKSIĆA: Umro je na jedan POSEBAN dan – svi su duboko potreseni (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja