BOGATIJI ZA 100 MILIONA $: Dejvid Geta prodao autorska prava na SVE PESME!
Foto: Profimedia

mašala

BOGATIJI ZA 100 MILIONA $: Dejvid Geta prodao autorska prava na SVE PESME!

Pop kultura -

Dejvid Geta, jedan od najuspešnijih muzičkih producenata sveta i apsolutna DJ zvezda, prodao je autorska prava za dosadašnji opus kompaniji Varner mjuzik za oko 100 miliona dolara.

Na ovaj način su svoj dosadašnji rad unovčili i Bob Dilan, Šakira, Pol Sajmon...

Ovaj posao predstavlja jednu od najvećih akvizicija izdavačke kuće. To je za kompaniju veoma važno jer će ubuduće dobijati sav prihod od njegovih pesama.

Dejvid Geta
foto: Promo

Dejvid Geta je jedini DJ koji je prodao 50 miliona albuma i singlova, uz 11 milijardi YouTube pregleda, dva Gremija i niz drugih prestižnih priznanja. Među muzičkim zvezdama, svega nekolicina može da se pohvali sa više od 100 miliona fanova na društvenim mrežama, koliko ih ima ovaj hitmejker. Njegov dupli album "7", sa lakoćom je protutnjao kroz svetske top liste, a lista gostiju na albumu je potvrdila apsolutnu dominaciju u muzičkom svetu jer su se na njoj našli i Džastin Biber, Sia, Niki Minaž, Martin Gariks, Džej Bolvin, Bibi Reksa, Džejson Derulo i drugi.

U Srbiji smo imali priliku da ga gledamo još na početku internacionalne karijere kada je nastupio na Egzitu 2006. godine, posle čega se rado vraćao u Novi Sad, svaki put kao još veća zvezda nego pre.

Dejvid Geta
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.A)

Bonus video:

01:36

ISTRAŽUJEMO KOLIKO NOVCA TREBA IZDVOJITI ZA PROSLAVU MATURSKE VEČERI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track