SPEKTAKL ZA KRAJ FILHARMONIJSKE SEZONE! Muzičari PREKINULI koncert i zasvirali rođendansku pesmu šefu Felcu! A od Tasovca MAJICA
Foto: Marko Đoković

lep gest

SPEKTAKL ZA KRAJ FILHARMONIJSKE SEZONE! Muzičari PREKINULI koncert i zasvirali rođendansku pesmu šefu Felcu! A od Tasovca MAJICA

Pop kultura -

Prvi u nizu koncerata Beogradske filharmonije povodom zatvaranja sezone, počeo je sasvim neočekivano, pogotovo za šefa dirigenta Gabrijela Felca.

Umesto prvih taktova Bruhovog violinskog koncerta sa Robertom Lakatošem kao solistom, orkestar je iznenadio dirigenta odsviravši mu rođendansku pesmu povodom njegovog 50. rođendana, a direktor Tasovac mu je uručio poklon.

Beogradska Filharmonija, Gabrijel Felc
foto: Marko Đoković

Nakon ovog gesta, orkestar je nastavio sa planiranim repertoarom, a celokupno izvođenje nagrađeno je ovacijama. Filharmonija zatvara svoju sezonu u tri koncertna termina (17-19. jun od 19), a nakon svih nastupa publika će biti počašćena još jednom poslasticom – sladoledom koji nosi ime ove institucije.

"Moram da kažem jedno veliko hvala svim kolegama ovde, napravili smo sjajnu sezonu, ujedno i jednu od najboljih koncertnih sezona na celom svetu. Beogradska filharmonija je konstantno svirala za razliku od drugih, za muzičare je to najvažnije i daje najbolje rezultate. Za kraj pripremamo tipično nemački repertoar, u muzičkom svetu je poznato da je Šumanova simfonija br. 2 brutalno teška. To je veliki izazov za nas i znači da nema opuštanja do samog kraja sezone", rekao je šef dirigent Gabijel Felc povodom kraja sezone.

Beogradska Filharmonija, Gabrijel Felc
foto: Marko Đoković

U sezoni obeleženoj restrikcijama, Beogradska filharmonija je održala rekordni broj koncerata. U pitanju je 62 nastupa sa 112 proba i odsviranih 96 orkestarskih programa. Svi koncerti u filharmonijskoj sali su se snimali i emitovali se na brojnim lokacijama van koncertne dvorane u okviru akcije “Muzika svuda”. Na ovaj način, Filharmonija je dolazila do nove publike pa se čulo preko 60 000 sati muzike orkestra na 423 loakcije, i to u 106 mesta širom Srbije.

Gabrijel Felc
foto: Marko Đoković

Kurir.rs

Bonus video:

03:22

UŽIVAM KAD SE SETIM ODRASTANJA NA DORĆOLU! Tasovac se setio odlaska na 1. koncert i svoje reakcije na Betovena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track