NEČISTA KRV - GREH PREDAKA KONAČNO PRED PUBLIKOM Reditelj: Film ćete voleti i gledati više puta
Foto: This and That produkcija

Svetska premijera na Paliću

NEČISTA KRV - GREH PREDAKA KONAČNO PRED PUBLIKOM Reditelj: Film ćete voleti i gledati više puta

Pop kultura -

Na Letnjoj pozornici Festivala evropskog filma Palić, film "Nečista krv - greh predaka", reditelja Milutina Petrovića, imaće svetsku premijeru 22. jula. Ovo ostvarenje naći će se u glavnom takmičarskom programu festivala, gde će biti u konkurenciji za Zlatni toranj za najbolji film, Palićki toranj za najbolju režiju, kao i za Specijalnu nagradu žirija.

Film Nečista krv
foto: This and That produkcija

Film prati priču o Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i da održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica.

Film Nečista krv
foto: This and That produkcija

- Nama je najvažnije da film krene u bioskope krajem avgusta i u septembru, i da ga tamo vidi mnogo ljudi. "Nečista krv - greh predaka" je ostvarenje kao što su nekada filmovi bili - oni koje volite da gledate više puta. Dok čekamo taj trenutak da ljudi mogu da ga pogledaju u bioskopima, palićki filmski festival je divna prilika da ga pogleda festivalska publika - rekao je reditelj Milutin Petrović.

Milutin Petrović
foto: Dragana Udovičić

Uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristovski, Nedim Nezirović, Dejan Bucin, Teodora Dragićević, Milica Gojković i Vaja Dujović. Ovogodišnje, 28. izdanje Festivala evropskog filma Palić održaće se u tradicionalnom festivalskom terminu, od 17. do 23. jula na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica. Festival se ove godine održava na više lokacija, među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi Evrosinema, Abazija i Lifka.

Film Nečista krv
foto: This and That produkcija

Kurir.rs

Bonus video:

02:06

Reditelj filma Strahinja: Treba da budemo ponosni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track