VODILI SU ŽIVOT IZ BAJKE, ALI IZA ZATVORENIH VRATA SVE SE RASPADALO: Njihova tragična smrt je i danas VELIKA MISTERIJA!
Foto: Profimedia

bez srećnog kraja

VODILI SU ŽIVOT IZ BAJKE, ALI IZA ZATVORENIH VRATA SVE SE RASPADALO: Njihova tragična smrt je i danas VELIKA MISTERIJA!

Pop kultura -

Kerolin Beset i Džon Kenedi Mlađi poginuli su u avionskoj nesreći 16. jula 1999. zajedno sa njenom sestrom Loren, a ostalo je nejasno zašto su se odlučili na to putovanje usred noći.

Džon Kenedi Džunior, Kerolin Beset
foto: Profimedia

Sina američkog predsednika džona F. Kenedija, Džona Kenedija Džuniora početkom devedesetih mediji su pratili na svakom koraku i nosio je titulu najseksepilnijeg muškarca na svetu.

Sve je zanimalo koja će žena uspeti da ukroti Džona, a na listi njegovih devojaka našle su se brojne poznate lepotice, među kojima su bile Sara Džesika Parker, Madona, Sindi Kraford, Deril Hana i Bruk Šilds. Međutim, njegovo je srce osvojila Kerolin Beset.

Beset je radila za modnu kuću Kelvin Klajn i vrlo brzo je napredovala pa je postala glavna za odnose sa javnošću. Upravo joj je posao osigurao sudbonosni susret sa Džonom.

Naime, upoznali su se 1994. godine na zabavi Kevin Klajna i Kenedija je odmah osvojila Kerolin. Kada je Džon pozvao na sastanak, ona ga je odbila i to je njemu bilo nešto novo jer nije navikao na ljude koji ne padaju na njegov šarm.

Džon Kenedi Džunior, Kerolin Beset
foto: Profimedia

"Rekao mi je: "Zvao sam je i nije mi se javila.' Nije mu se to svidelo. Nije mogao da veruje da ga je odbila. To se nije dogodilo nikada ranije. Ona zapravo nije verovala da je bio ozbiljan", ispričao je svojevremeno Džonov kolega.

Uskoro je Kerolin promenila svoje mišljenje o sastanku sa Kenedijem. Kada su postali par, bili su često na meti paparaca i tabloida.

Pratili su svaki njihov korak i svi su govorili kako će Beset biti sledeća Džeki Onazis. Osvajala je ljude svojim profinjenim stilom, lepotom i tajnovitošću.

"Čim sam ih prvi put video zajedno, znao sam da između njih postoji nešto posebno", govorio je tada senator Ted Kenedi, Džonov stric. U leto 1995. godine Kerolin se uselila u stan Kenedijevih u Trajbeki, a godinu kasnije par se verio.

Venčali su se daleko od očiju javnosti 21. septembra 1996. godine u Kamberlendu u malenoj drvenoj kapeli. Nisu hteli da na ceremoniji budu mediji i to su uspeli da izbegnu. No ipak su procurili neki detalji, poput toga da u crkvi nije bilo struje i svetlost su pružale stotine upaljenih sveća. Mladenci su osmislili emotivne zavete koje su rekli jedno drugom pred zvanicama.

Džon Kenedi Džunior, Kerolin Beset
foto: Profimedia

"Nikad u životu nisam bio srećniji", ispričao je Džonov kum i prijatelj Entoni Redžvil što je rekao na dan kad se oženio Kerolin. No nije sve bilo tako bajno. Naime, Kerolin je na venčanje kasnila dva sata jer je dobila napad zato što nije mogla sama da obuče venčanicu.

Par je otišao na medeni mesec u Tursku, a odmah nakon povratka u Ameriku paparaci su ih počeli da ih maltretiraju. Nakon što su se vratili sa medenog meseca, na kućnom pragu su ih dočekale stotine fotografa.

"Venčanje nam je velika promjena, a za privatnu osobu kakva je Kerolin još i više. Molim vas da nam date privatnost i mir", rekao je tada Kenedi medijima.

Beset je zbog tolike pažnje postala anksiozna, nervozna i frustrirana pa joj je teško padalo što je javnost secirala njihov odnos i živote do najmanjeg detalja. Ali to nije bio jedini njihov problem.

Džon Kenedi Džunior, Kerolin Beset
foto: Profimedia

Džon je hteo decu sa Kerolin, a ona to nije želela i trudila se da ne ostane trudna. Nije mogla da zamisli da ih odgaja pod lupom javnosti. Zbog toga se par sve češće svađao i uskoro se njihova idilična ljubav pretvorila u disfunkcionalan odnos.

Svoje su razmirice rešavali i na ulici pa su mediji imali fotografije na kojima Džon vuče Kerolin za kosu, ona skida prsten sa prsta i viče na njega.

"Dobila si moj prsten, nećeš dobiti moga psa", odgovorio joj je ljutiti Kenedi jednom. Beset je ispala nasilnica i javnost je smatrala da ona guši Džona i da se promenio nagore zbog njenih ispada.

Nisu hteli da daju intervjue i odbijali su ponude da se pojave u brojnim modnim časopisima. Kerolin se bavila humanitarnim radom pa je bila česta gošća na političkim večerama, uključujući i one u Beloj kući. Ona i suprug bili su veliki prijatelji bivšeg američkog predsednika Bila Klintona.

Džon Kenedi Džunior, Kerolin Beset
foto: Profimedia

U jednom trenutku pojavili su se navodi da Kerolin uzima kokain i da se zbog konzumacije droge potpuno promenila. Njeni prijatelji žustro su odbijali takve navode. Navodno je bila ljubomorna na sve žene u Džonovom životu, uključujući i njegovu sestru Karolinu Kenedi. Pričalo se da Džon i Kerolin imaju problema u braku, a navodno su živeli odvojeno pre smrti.

Ljudi bliski supružnicima rekli su da je Kenedi želeo da Beset potraži stručnu pomoć, a oboje su razmišljali o razvodu. Hteli su da daju još vremena da se sve promeni. Trudili su se i išli zajedno na romantična putovanja vikendom i posećivali terapeuta, ali jedan od problema bio je i što Beset nije htela da prizna da je zavisna od lekova.

Kerolin je poginula u avionskoj nesreći 16. jula 1999. godine zajedno sa svojim suprugom i sestrom Loren. Malim avionom upravljao je Kenedi, a nije hteo da ima kopilota. Avion je zbog komplikacija sa motorom pao u more, a pet dana kasnije njihova tela su pronašli na dnu okeana.

Obdukcijom je utvrđeno da niko od žrtava u krvi nije imao tragove droge ni alkohola, a do danas je misterija zbog čega su se ukrcali u avion usred noći i odlučili da krenu na put. Još više je bilo zbunjujuće zašto se Džon odlučio na to jer je imao povređenu nogu i nedovoljno iskustva u pilotiranju i toga su morale biti svesne i njegova supruga i njena sestra.

Beset je u trenutku smrti imala 33, a Kennedy 38 godina.

Džon Kenedi Džunior, Kerolin Beset
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:58

SEĆATE SE BUNTOVNE NATAŠE IZ ISTOVREMENOG FILMA? Evo šta danas radi Tijana Kondić i kako se seća uloge koja joj je promenila ŽIVOT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja