MIRJANA MARIĆ BILA JE ROĐENA SESTRA ČUVENOG GLUMCA KOJI JE NEDAVNO PREMINUO: Retko su se viđali, a ovako je on govorio o njoj
Foto: Printscreen/Youtube, Damir Dervišagić

udaljili se

MIRJANA MARIĆ BILA JE ROĐENA SESTRA ČUVENOG GLUMCA KOJI JE NEDAVNO PREMINUO: Retko su se viđali, a ovako je on govorio o njoj

Pop kultura -

Čuvena modna kreatorka Mirjana Marić preminula je u 84. godini, a ono što je malo poznato iz života srpske Koko Šanel jeste činjenica da je ona bila rođena sestra slavnog glumca Feđe Stojanovića.

Mirjana Marić
foto: Printscreen/RTS

Feđa Stojanović je nakon duge i teške bolesti preminuo u maju ove godine. Glumac nije često pominjao svoju sestru u intervjuima, a ona je od njega bila starija 10 godina.

- Rođen sam 31. januara istorijske 1948. godine u Aleksincu, ali sam već sa pet-šest meseci prešao u Beograd. Naime, moja majka je bila učiteljica, a otac radio u takozvanoj Ozni, pa su tamo u trenutku mog rođenja službovali. Najmlađe sam od troje dece, najstarija sestra poznata modna kreatorka Mirjana Marić je deset godina starija od mene, srednji brat je inženjer i ja koji sam, eto glumac - ispričao je Feđa u jednom od intervjua.

Glumac je priznao da se udaljio od porodice, te da se retko viđaju.

- Ima puno umetnika u mojoj familiji. To su sve geni moje majke. Sećam se da je kao učiteljica vodila dramsku, ritmičku sekciju. Umela je da šije i bila je svestrano talentovana. Od kada nje nema, gotovo da se porodično ne sastajemo. Očigledno da porodica više nema tu snagu. Svako vodi neku svoju individualnu priču i sastajemo se samo na sahranama - ispričao je glumac.

Feđa Stojanović
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/A.A./politika/vestionline

Bonus video:

00:35

BANE TRIFUNOVIĆ PROČITAO GOVOR MIRE BANJAC: Feđa, hvala ti što si nas pustio u svoje društvo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track