DŽIPSI KINGS POKIDALI NA 27. NIŠVILU: Evo šta još čeka one koji dolaze na FESTIVAL!
Foto: Kurir

RAZMRDALI LJUDE

DŽIPSI KINGS POKIDALI NA 27. NIŠVILU: Evo šta još čeka one koji dolaze na FESTIVAL!

Pop kultura -

U Nišu nastupio Džipsi Kings, a sutra Goran Bregović

Svetski poznat bend "Džipsi kings" svojom svirkom je "razvalio" i razmrdao nekoliko hiljada ljudi na 27. džez festivalu "Nišvil" čiji je glavni muzički program sinoć počeo. Ovaj bend je nastupao već 2018. godine na festivalu, ali to nije zasmetalo velikom broju publike da čuje i vidi ovaj bend u niškoj Tvrđavi.

Za večeras se planira kao glavni nastup, Stenli Džordan koji će povodom 50. godina od smrti Džimija Hendriksa, svirati njegove kompozicije, kao i nastup Sevdah bejbi i Ivana Vladović. Goran Bregović, proslavljeni balkanski muzičar trebalo bi sutra 14. avgusta da nastupi na glavnoj bini gde će mu udovica Milica i ćerka Šabana Bajramovića, dodeliti nagradu Nišville Grand Prix „Šaban Bajramović" za fuziju džeza sa drugim pravcima. Nastup Gorana Bregovića odvijaće se u dva dela. Na prvom će izvesti nekoliko kompozicija velikana muzike Bajramovića, a u drugom će se priključiti njegov "Orkestar za svadbe i sahrane".

Na 15 bina, nastupiće 850 muzičara ove godine, a za sada je poseta odlična s obzirom na postojanje epidemije kovida. Brzi testovi na ulazu na Nivil staju 300 dinara, a publici se pri ulasku meri temperatura.

Nišvil
foto: Kurir

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja