ŽIVOT MI NIJE LEPŠI BEZ POROKA! Bora Đorđević iskreno o novom životnom stilu i supruzi: Svaku numeru posvetio DUBRAVKI!
Foto: Damir Dervišagić

uživa u ljubavi

ŽIVOT MI NIJE LEPŠI BEZ POROKA! Bora Đorđević iskreno o novom životnom stilu i supruzi: Svaku numeru posvetio DUBRAVKI!

Pop kultura -

Frontmen “Riblje čorbe” Bora Đorđević uskoro završava novi album u kojem je, kako kaže, svaku numeru posvetio ženi koju voli, Dubravki. Kako otkriva, zbog nje se s mukom odrekao cigareta i alkohola, ali ljubav sve to nadomesti.

koncert Riblje Čorbe, Tasmajdan Stadion, 16.8.2021., Bora Đorđević
foto: Damir Dervišagić

- Potpuno sam strejt, nema poroka, pijem vodicu, cigarete ne konzumiram - priča Bora, a na pitanje da li je zdrav život lepši od onoga koji je pre vodio kao iz topa kroz smeh kaže:

- Nije! Niste valjda očekivali da kažem da je lepši? Lepše je sa porocima. Mada lepši mi je život zato što sam sa ženom koju volim. Krajem godine “Riblja čorba” će publici predstaviti novi album.

- Snimamo novi album i oko 60 odsto je snimljeno. Zadnjih godinu i po dana smo živeli u jako mračnom vremenu, album je trebalo da se zove “Igra smrti”, ali više mi se dopada “Smrt u 10 lekcija”. Kao mali moj otac je učio jezike, italijanski u 100 lekcija, nemački u 100 lekcija, i uspevao je da ih savlada. Pa mi nešto palo na pamet da bude smrt u 100 lekcija, pa pošto nema 100 već 10 pesama, nek bude “Smrt u 10 lekcija”, tema je opšta - kaže Bora i dodaje:

- Svaki moj album je posvećen supruzi i svaki put kad se pomene ljubav to znači Dubravka. Čak nećete verovati, prvi put u istoriji “Riblje čorbe” pominje se jedno žensko ime na albumu, to je ime Dubravka. Kad sam joj rekao mislim da joj je malo imponovalo, a malo joj je bilo neprijatno.

koncert Riblje Čorbe, Tasmajdan Stadion, 16.8.2021., Bora Đorđević
foto: Damir Dervišagić

Koncert kao omaž Miši Aleksiću

Grupa “Riblja čorba” i brojni prijatelji preminulog gitariste Miše Aleksića njemu u omaž organizovali su koncert na Tašmajdanu koji je okupio preko 5.000 ljubitelja rok muzike i Mišinog dela.

- Svi ljudi koji su voleli Mišu složili su se da je jedan ovakav koncert dobrodošao. Čutura je prvi zvao i rekao: “Ajmo da ovo napravimo”. Rekao sam da mi nećemo svirati u Beogradu dok ne napravimo taj koncert. Održali smo obećanje, hteli smo da se odužimo našem bratu koga više nema. On je jedan od osnivača „Riblje čorbe“. Osnovali smo je Miša, Vicko, Rajko i ja. Od nas smo ostali Vicko i ja. Sa nama je 36 godina Džindžer, klavijaturista Nikola je 20 godina sa nama, a kao da je juče došao. Čika Joca zmaj, pevač, šest godina je s nama. „Riblja čorba“ postoji 43 godine, napunili smo toliko!

Mina Aleksić, ćerka Miše Aleksića, ponosno je govorila o ocu, a koncert je otvorila delom njegove biografije.

- Imali smo odgovornost, dali smo sve od sebe kao i uvek. Nosili smo majice sa Mišinim likom, to je jedini način da budemo što bliskiji s našim kolegom kojeg više nema - poručili su članovi “YU grupe”, a pored njih koncertu su prisustvovali voditelj Dejan Deki Pantelić, muzičar Đorđe David, Bajaga, Đule Van Gog, političari Siniša Mali i Aleksandar Vulin.

Riblja čorba, Bora Đorđević, Miroslav Miša Aleksić
foto: Damir Dervišagić, Tamara Trajković

Kurir.rs/S.M./Blic

Bonus video:

01:14

RIBLJA ČORBA NA TAŠU! Koncert u čast osnivača benda MIŠE ALEKSIĆA: Mina Aleksić Mišina ćerka: Tata,srećan ti rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track