BILJANA TIPSAREVIĆ O IZLETU U GLUMU: Teško je igrati sebe! Najviše mi je pomogao Peđa Bjelac!
Foto: Promo

talentovana

BILJANA TIPSAREVIĆ O IZLETU U GLUMU: Teško je igrati sebe! Najviše mi je pomogao Peđa Bjelac!

Pop kultura -

Čuvena kreatorka deo je velikog tima nove serije "Dinastija", a za Kurir otkriva kako je bilo na snimanju, ispred i iza kamere

Jedna od najuspešnijih domaćih kreatorki Biljana Tipsarević od jeseni će se oprobati i kao glumica. Majke dvoje dece, uspešna poslovna žena i supruga slavnog tenisera, dobila je priliku da bude kostimograf i igra samu sebe u seriji "Dinastija", koja će se emitovati na Pink televiziji.

- Moj zadatak je bio da izaberem kostime koje će porodica Kadić nositi za najbitnije i najglamuroznije trenutke u seriji. Svakako da mi je ta estetika vrlo bliska, s obzirom na to da sam veliki obožavalac "Dinastije", čiji su mi likovi vrlo dobro poznati i svesna sam šta kome pristaje. Ipak, odelo i stajling mnogo govore o čoveku - kaže Biljana.

Da li je bilo teško igrati sebe i ostati prirodan?

- Jeste, poverena mi je i uloga, ali ne smem previše da otkrivam. Maksimalno sam se potrudila da opravdam poverenje koje mi je ukazano. Ekipa koja radi na ovom projektu je stvarno fantastična, atmosfera na snimanju je fenomenalna. Jeste da sve traje nekad i više od 12 sati, ali nekako sve brzo prođe i taj osećaj na kraju dana, zadovoljstvo, dobra energije koju ste upili od ljudi koji su oko vas - jednostavno osećate se fenomenalno.

Predrag Bjelac
foto: Sonja Spasić

Ko vam je najviše pomogao svojim savetima?

- Najviše mi je pomogao Predrag Peđa Bjelac i glavna rediteljka serije Marija Perović.

Šta vam je bilo najteže s aspekta kostimografa?

- Serija "Dinastija" je osvojila srca mnogih žena, pa i muškaraca širom sveta zbog priče, a ja bih, iz modnog ugla gledajući, rekla i zbog te estetike, modnog senzibiliteta, modnih trendova koji su nametani kroz obe verzije. Veoma često mi je "Dinastija", pogotovo prva verzija, služila kao inspiracija za mnoge kolekcije. Velika mi je čast i zadovoljstvo. Kada su me pozvali da budem deo ovog projekta, bila sam mnogo srećna i zahvalna što mi je ukazano ovakvo poverenje. Cilj nam je da i u srpskoj verziji serije istaknemo modne trendove i modni senzibilitet našim gledaocima, da, najjednostavnije rečeno, bude modno prepoznatljiva sa velikim estetskim uticajem na naše devojke i žene. Pored mene, na projektu učestvuje toliko talentovanih ljudi, pa verujem da će tako i biti.

Srpska "Dinastija": Ko su likovi

Blejk Karington / Branko Kadić - Branimir Popović

Kristl Karington / Kristina Kadić - Ana Savić

Sesil Kolbi / Vojin Konstantinović - Predrag Bjelac

Aleksis Karington Kolbi / Aleksis Kadić Konstantinović - Marija Karan

Biljana Tipsarević, Frano Lasić
foto: Promo

Volite li više Aleksis ili Felon?

- Teško pitanje. Svaka je posebna na svoj način.

Kakvi su vam planovi nakon uspešne revije u Crnoj Gori, na kojoj je bio ceo državni vrh?

- Počela sam s promocijom kolekcije za jesen, a ono što je najzanimljivije, prvi put, kako bih uobličila stajling, kreirala sam kolekciju nakita. Reč je o diskretnom modernom nakitu od najfinijeg zlata koje će vas obgrliti svojom čistom sunčevom energijom i tako podići vaše energetske vibracije na najviši mogući nivo, "lucky charms" oplemenjeni biserima, dijamantima i smaragdima u svom najprirodnijem i najčistijem izdanju.

Biljana Tipsarević
foto: Privatna Arhiva Kurir

Kurir.rs

Bonus video:

00:52

KURIR NA SNIMANJU DINASTIJE Ne pravimo seriju o Karićima, ali će se u njoj pronaći srpski bogataši

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track