SA POSEBNOM EMOCIJOM VRAĆAM SE PRED PUBLIKU U BEOGRADU: Domingo održao probu i otkrio zašto se RADUJE nastupu u srpskoj prestonci!
Foto: Profimedia

sve je spremno

SA POSEBNOM EMOCIJOM VRAĆAM SE PRED PUBLIKU U BEOGRADU: Domingo održao probu i otkrio zašto se RADUJE nastupu u srpskoj prestonci!

Pop kultura -

Plasido Domingo nastupiće u sredu od 21 sat na stadionu Tašmajdan na zatvaranju Belefa. Kralj belkanta, kako ga nazivaju svetski mediji, na prvu probu uoči koncerta otišao je sa osmehom i velikim očekivanjima.

Plasido Domingo
foto: Profimedia

Naime, ovo nije prvi put da Domingo peva pred beogradskom publikom, to je već uradio na početku karijere, pre pola veka, a kako kaže, od tada joj se redovno vraća i to uvek sa posebnom emocijom i velikim zadovoljstvom.

- Poznajem publiku, poznajem muzičare i zaista se radujem druženju s njima u Beogradu - istakao je cenjeni pevač i dirigent.

Maestro Domingo je jedinstveni umetnik u istoriji muzike. Njegovu impresivnu karijeru čini 4.000 nastupa i 150 različitih uloga.

- Čitav život pevam i dirigujem. Smatram da sam muzičar koji je privilegovan specifičnim glasom kojim mogu da dajem maksimum publici. Imam posebnu sreću da to još uvek mogu da radim - objašnjava španski umetnik.

Podsetimo, Domingo je popularizovao operu zajedno sa Pavarotijem i Karerasom. Osnivao je operska takmičenja, dirigovao različitim produkcijama. Manje je poznato da u ime Uneska i drugih organizacija brine o zaštiti kulturnog nasleđa i da pruža podršku mladim pevačima.

- Danas više nego ikad ima talentovanih pevača. Gotovo u svakom gradu možete da nađete predivne glasove. Mislim da pevači treba da im pristupe sa velikom ozbiljnošću i odgovornošću i imaće divne karijere - istakao je Domingo.

Plasido Domingo
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/A.A./rts

Bonus video:

00:15

DARKO LAZIĆ KUPIO BARBARI POSEBAN POKLON: Pevačica nije krila koliko je SREĆNA, ovo im je upotpunilo ODNOS!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track