POSLE DARE IZ JASENOVCA U TRCI ZA OSKARA OAZA: U filmu glume štićenici Doma za decu i mlade Sremčica i već ga zovu remek-delom!
Foto: Promo

Odabran srpski predstavnik

POSLE DARE IZ JASENOVCA U TRCI ZA OSKARA OAZA: U filmu glume štićenici Doma za decu i mlade Sremčica i već ga zovu remek-delom!

Pop kultura -

Film "Oaza", reditelja Ivana Ikića, kandidat je Srbije u trci za 94. nagradu Američke akademije filmske umetnosti i nauke - Oskar u kategoriji za najbolji strani film, saopštili su iz Filmskog centra Srbije. Komisija je ovu odluku donela između osam filmova nakon tri kruga glasanja.

Ivan Ikić
foto: Marija Strajnić

U filmu glume štićenici Doma za decu i mlade "Sremčica", koji su kroz višegodišnji proces kastinga i radionica učili da glume i spremali svoje uloge. Pored njih igraju još i slovenačka glumica Maruša Majer, miljenik regionalne publike Goran Bogdan i sjajna Draginja Voganjac.

Film Oaza
foto: Promo

Svetski mediji su nakon premijere u Veneciji pohvalili autentičnost i osećajnost filma "Oaza", nazvavši ga "remek-delom ljudske opservacije". Nagrada tada nije izostala, a očekuje se da dobro prođe i u Americi kod njihovih kritičara.

Goran Bogdan
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

01:46

NACIONALIZAM NEGUJE POGREŠNE VREDNOSTI: Oskar Martines o napuštanju rodne zemlje u osmoj deceniji života (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track