MILAN KOLAK ZA KURIR: Novica Zdravković mi je rekao da su Tomin i njegov život pre bili kazna nego nagrada
Foto: :Aleksandar Blanuša

MLADI GLUMAC IGRA MLAĐEG BRATA SLAVNOG PEVAĆA

MILAN KOLAK ZA KURIR: Novica Zdravković mi je rekao da su Tomin i njegov život pre bili kazna nego nagrada

Pop kultura -

Nakon premijera u Sarajevu, Nišu i Novom Sadu najiščekivaniji film godine "Toma" biće večeras prikazan i u beogradskom Sava centru.

Karte za ovaj spektakl odavno su rasprodate, a glumac Milan Kolak u ostvarenju Dragana Bjelogrlića igraće Novicu Zdravkovića. On se pred početak snimanja filma o Tomi Zdravkoviću (1938-1991) upoznao s mlađim bratom slavnog pevača i čuo je iz prve ruke njihovu životnu priču.

- Sreli smo se u pozorišnom bifeu. Stigao sam da postavim Novici samo jedno pitanje, a nije ni bilo potrebe za sledećim jer je on u jednom dahu prošao kroz ceo svoj i Tomin život. Reči koje sam posebno upamtio bile su ujedno i zaključak razgovora: "Toliko je bilo nesreće u mom i Tominom životu da je naš život bio pre kazna nego nagrada" - kaže Milan i dodaje:

Toma Zdravković, Novica Zdravković
foto: Ana Paunković, Printscreen

- Novica je bio glavni saradnik tokom pisanja scenarija i baš mi je žao što nije stigao da pogleda film o svom bratu, jer mu je to mnogo značilo.

Jeste li uzbuđeni uoči beogradske premijere filma "Toma"?

- Uzbuđen sam i jedva čekam da publika u Beogradu, a nakon toga i širom Srbije, doživi ovaj film prepun emocije koji će, po svemu sudeći, pomeriti granice u filmskoj industriji.

Milan Kolak
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Kako ste dobili ulogu Novice Zdravkovića?

- Za sve uloge u ovom filmu je rađen kasting, posebno mi je drago bilo što sam i ja pozvan, a velika čast mi je što sam ulogu i dobio.

Po čemu ćete pamtiti to snimanje?

- Po ljudima koji su deo ovog filma, po neverovatnom osećaju kolektiva, po pesmi i emociji.

Milan Kolak
foto: :Aleksandar Blanuša

Šta ste vi od sebe našli u Novici istražujući njegov lik?

- Svaki glumac bi trebalo posle nekog vremena u procesu snimanja da se saživi sa likom koji tumači, tada se briše granica između lika i umetnika. Iako privatno možda nemamo sličnosti, u trenutku stvaranja smo jedno.

Koja vam je omiljena Tomina pesma?

- Posebno volim onu Tominu "Pesme moje" zbog stiha "Ni za šta me ne krivite...".

Da li vam je blisko vreme koje prikazuje film "Toma"?

- Vreme u kojem se odigrava ovaj film više ne postoji, tada su kafane bile mesta borbe protiv mentalne robije i društvenih ograničenja u kojima su se kultura i umetnost stvarali. A danas u kafanama se ljudi druže sa mobilnim telefonima.

Milan Kolak
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Odnedavno ste zvanično postali član Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu. Šta vam znači to kao mladom glumcu, osim materijalne sigurnosti?

- Znači mi da imam svoju kuću u profesionalnom smislu. Mogućnost da igram, održavam vezu sa pozorištem i da se razvijam kao glumac i kao čovek.

U kojim predstavama će publika moći da vas gleda ove jeseni?

- Na dan zrenjaninskog pozorišta izlazi premijera "Dečko iz poslednje klupe" Huana Majorge, a tu je i redovni repertoar pozorišta, u kom igram u još pet naslova.

Milan Kolak
foto: :Aleksandar Blanuša

Kurir/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

04:49

TOMA JE CEO ŽIVOT BIO ZALJUBLJEN U SILVANU! Bjelogrlić iskreno s novinarima: Evo ko mu je otkrio ovu tajnu i kako je našao glumce!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track