PRINC VILIJAM TREBALO JE DA SE ZOVE DRUGAČIJE: Dajana sprečila Čarlsa da PRVENCU da OVO IME, a dogovor sa Kamilom je KRIV ZA SVE?!
Foto: Profimedia

zanimljivo

PRINC VILIJAM TREBALO JE DA SE ZOVE DRUGAČIJE: Dajana sprečila Čarlsa da PRVENCU da OVO IME, a dogovor sa Kamilom je KRIV ZA SVE?!

Pop kultura -

Princ Vilijam navodno je trebalo da dobije drugačije ime, ali princeza Dajana je uspela da istera svoje, uprkos Čarslovom insistiranju.

Naime, brak Čarlsa i Dajane nije bio na stabilnim nogama, a jedan od glavnih razloga jeste to što je on svih godina bio zaljubljen u svoju sadašnju suprugu Kamilu Parker.

Princ Vilijam
foto: profimedia

Dajana ih je nekoliko puta čula kada su razgovarali preko telefona, a navodno se žalila i samoj kraljici Elizabeti na ponašanje njenog sina. Međutim, kada je Dajana bila trudna sa Vilijamom, Čarls je po svaku cenu želeo da sina nazove Artur.

Jedan od autora kraljevske biografije Robert Lejsi, izjavio je za magazin "People" da je Dajana želela manje robusno ime za svog sina. Međutim, jedan od glavnih razloga navodno je bio i taj što je Čarls jednom prilikom izjavio Kamili da bi voleo da mu rodi decu, kao i da bi sina nazvao Artur. To je, navodno, Dajana čula, te ni pod tačku razno nije dolazilo u obzir da se to ime iskoristi za njihovog prvenca.

"Insistirala je svim silama da bude Vilijam, iako mu nikad nije otkrila da zna za njegov razgovor sa Kamilom", dodao je Robert. Vilijamovo srednje ime je Filip po sada pokojnom princu Filipu i Luis po Lordu Luisu Mauntbatenu.

princ Vilijam
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:05

IZAŠLI SU FORENZIČARI, SRCE JE HTELO DA MI PREPUKNE OD BOLA! Sestre influenserke OPLJAČKANE, jeziv prizor u njihovom domu! (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track