BESKRAJNO MI JE DRAGO ŠTO SAM DOBILA NAGRADU NAZVANU PO MILENI DRAVIĆ: Mirjana Karanović o seriji Porodica i ulozi Mire Marković
Foto: Privatna Arhiva

Iskrena

BESKRAJNO MI JE DRAGO ŠTO SAM DOBILA NAGRADU NAZVANU PO MILENI DRAVIĆ: Mirjana Karanović o seriji Porodica i ulozi Mire Marković

Pop kultura -

Karijera glumice Mirjane Karanović ovenčana je brojnim ulogama od kojih su je mnoge dovele do značajnih priznanja.

Poslednja u nizu Zlatna antena "Milena Dravić" za najbolju glavnu žensku ulogu Mirjane Marković u TV seriji "Porodica " dodeljena joj je na 11. međunarodnom Festivalu drama i serija FEDIS, koji se održao od 5. do 7. oktobra u Domu omladine Beograda.

serija Porodica
foto: Firefly Production

- Sjajno je da postoji ovaj festival. Važno je da u ovom ogromnom broju serija postoji neki kriterijum, neko vrednovanje, neki sud stručne kritike. Mislim da ima mnogo dobrih serija i one zaslužuju da budu podržane i na ovaj način, dodeljivanjem priznanja - kaže Mirjana za TV Ekran i dodaje:

- Meni lično ova nagrada veoma mnogo znači jer mi je uloga koju sam igrala u seriji "Porodica" bila izuzetno teška, komplikovana i glumački i emotivno. Zahtevala je svu moju fokusiranost, prisutnost, sve moje glumačke veštine, moj intelekt i moju dušu - dodaje glumica kojoj je posebno emotivno to što je ovo priznanje podseća na dragu koleginicu.

- Naravno da mi je beskrajno drago da ta nagrada nosi ime Milene Dravić. Lično sam je poznavala i veoma smo se volele i podržavale, bila je moja komšinica i često smo se sretale na ulici. Tada se činilo da ona prema meni nije bila velika zvezda, nego jedno toplo ljudsko biće - zaključuje Mirjana.

Milena Dravić
foto: Ata Images

Kurir.rs/ J. A. Milošević

Bonus video:

00:18

MIRJANA KARANOVIĆ ZAJECALA U KOLIMA! SVA PODBULA OD PLAČA: Samo me udari kao pesnicom da vas više nikad neću videti! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track