SIMPOZIJUM SRPKE POEZIJE: Pola veka od prve zbirke Milutina Petrovića
Foto: Profimedia

naučni skup

SIMPOZIJUM SRPKE POEZIJE: Pola veka od prve zbirke Milutina Petrovića

Pop kultura -

U organizaciji Instituta za književnost i umetnost i Srpskog književnog društva u biblioteci Instituta za književnost i umetnost u zgradi Vukove zadužbine u Beogradu danas se održava naučni skup "Poetički koncepti Milutina Petrovića". Osamdeset godina od rođenja i više od pola veka od objavljivanja prve zbirke, kako je saopšteno, dobar je trenutak da se sagledaju nova čitanja i ponude integralni uvidi o književnom opusu Milutina Petrovića.

- Simpozijum će okupiti najznačajnije proučavaoce savremene srpske poezije iz više naučnih centara - sa Institut za književnost i umetnost iz Beograda, Filološkog fakultet Univerziteta u Beogradu, Instituta za srpski jezik SANU, Učiteljskog fakultet Univerziteta u Beogradu, Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta u Beogradu - saopšteno je iz Instituta za književnost.

Urednici skupa su dr Bojan Čolak i dr Marko Avramović.

Milutin Petrović (1941-2020) pripada generaciji srpskih pesnika koja je na književnu scenu stupila sredinom šezdesetih godina, a afirmaciju doživela tokom sedamdesetih godina dvadesetoga veka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track