MARKO ŽIVIĆ NIJE BIO SAMO DOBAR GLUMAC VEĆ I ČOVEK: Sećanje kolega na divnog partnera i sjajnog komičara
Foto: Vladimir Šporčić

Emotivno

MARKO ŽIVIĆ NIJE BIO SAMO DOBAR GLUMAC VEĆ I ČOVEK: Sećanje kolega na divnog partnera i sjajnog komičara

Pop kultura -

Srpsko glumište se sa nevericom oprašta od našeg velikog glumca Marka Živića, koji je preminuo u 49. godini usled komplikacija izazvanim koronavirusom. Mnogi su u šoku i ne mogu rečima da opišu šta osećaju, dok drugi kroz suze ne žele da prihvate odlazak voljenog kolege.

Branislav Lečić
foto: ATA Images

Glumac Branislav Lečić se od svog kolege oprostio fotografijom i posebno emotivnom porukom na svom Fejsbuk nalogu.

- Otišao je moj Marko, izuzetan prijatelj i predivan čovek. Korona mi rešeta srce svojim nemilosrdnim izborom. Uklanja mi iz vidokruga i iz srca mnoge saradnike koji su umeli da misle, da se raduju, smeju i zaista slušaju i čuju ono što im pričaš. Sve se više plašim, ne ovog virusa, nego da ću ostati bez radosti susreta i igre na sceni! Izgubio sam još jednog velikog i iskrenog partnera, glumca stare dobre škole. "Nije dovoljno biti dobar glumac, obavezno je biti DOBAR ČOVEK!" To je bio Marko Živić. Počivaj u miru. Tamo imaš sigurnu i dobru podelu koja te čeka - uputio je glumac poslednji pozdrav.

Milan Vasic
foto: Nemanja Nikolić

Ništa manje emotivan nije bio ni glumac Milan Vasić.

- Marko je bio pre svega veliki čovek, pa tek onda veliki glumac. Svi iz naše profesije su jako potreseni, velika je tuga što nas je napustio. Mare i ja, nažalost, nismo igrali zajedno, ali smo se družili, na festivalima smo često zajedno bili. Uvek je bio mio i drag, bio je veliki pozitivac. Duboko u sebi sam verovao da će se on izboriti sa bolešću i izaći iz te priče kao pobednik. Nadao sam se da ćemo raditi zajedno i viđati se još mnogo godina, ali očigledno je moralo ovako da se završi. Mnogo mi je žao, iskreno saučešće porodici - kazao je Vasić.

Radoš Bajić
foto: Privanta arhiva

Naš poznati reditelj i glumac Radoš Bajić istakao je da Živića ljudi nisu mogli da ne vole. - Ponovo još jedna zastrašujuća vest. Dokle više? Kosidba ne posustaje. Ko je sledeći? Ako je neko i hteo da ne voli Marka Živića - to nije bilo moguće. Tragična povorka smrti i odlazaka dragulja naše filmske i TV scene se nastavlja. Moj zemljak Mika Armunika u seriji "Psi laju", divni kolega i partner, otišao je u večnost. Neka mu je večna pamjat - kazao je Bajić.

Pisac Dejan Stojiljković, koji je stvorio i "Senke nad Balkanom", oprostio se od Živića potresnim rečima i fotografijom na svom Instagram nalogu.

- Poslednji pozdrav Vasiliju Trnavcu od njegovih Jataganmalaca. Bio je sjajan glumac i još bolji čovek - napisao je pisac, podsetivši na ulogu Marka Živića u seriji "Senke nad Balkanom".

Dejan Stojiljković
foto: Nemanja Nikolić

Marko Živić biće ispraćen na večni počinak naredne nedelje u Beogradu, a još se čeka da Beogradsko dramsko pozorište objavi datum sahrane i komemoracije.

Kurir.rs

Bonus video:

03:56

MARKO ŽIVIĆ IZGUBIO BITKU SA KORONOM: Kolege ne mogu da zaustave suze dok se opraštaju od glumca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track