01:36

KOMEMORACIJA MARKU ŽIVIĆU: Pozorištem odjekuju PLAČ I JECAJI, Biković emotivnim govorom oprošta se od kolege

TUGA

MILOŠ BIKOVIĆ NA KOMEMORACIJI DOVEO DO SUZA Ovako je govorio o Marku Živiću: Znao si kako se rak može najuriti (KURIR TV)

Pop kultura -

Komemoracija glumcu Marku Živiću održava se danas na velikoj sceni Olivera i Rade Marković Beogradskog dramskog pozorišta, a veliki broj prijatelja i kolega se sa bolom oprašta od preminulog prijatelja.

Miloš Biković prvi je održao govor na komemoraciji i dirnuo sve u srce.

Komemoracija, Marko Živić
foto: Nebojša Mandić, Jovan Mladenović

Napisao je jedan kratki akrostih: "Dao si mi afirmaciju i pažnju, dao sam ti osobenost i talenat, vredelo je." Ja sam napisao, pošto znam da ih je voleo: "Ti si znao, rak se može najuriti klovnovskim nosem crvenim, a prava se aždaja može ubiti mačem drvenim, rečju, šalom, pričom, replikom, pa i mitom, kao oružjem može se braniti zemlja. O, da, besmisao se može premostiti kaskanjem... i da su sila najveća rečik tople, reči blage, vidiš li da za osmeh treba sve više snage i da taj osmeh može otopiti sve smetove... Vidimo se Marko", rekao je Biković.

Na samom početku komemoracije prikazani su snimci Marka Živića koji su rasplakali sve prisutne. Podsetimo, Marko Živić biće sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu, opelo počinje u 14 časova, a dok će glumac biti sahranjen na novim parcelama u blizini Aleje zaslužnih građana.

1 / 13 Foto: Nikola Anđić
01:32

EMOTIVNO NA KOMEMORACIJI MARKU ŽIVIĆU: Kolege se na sceni oprostile od glumca

Kurir.rs/J.R.

Bonus video:

00:19

KOMEMORACIJA MARKA ŽIVIĆA: Kolege i prijatelji okupili se da se poslednji put pozdrave sa glumcem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track