Najnovije vesti

HRVATI OCRNILI FILM TOMA: Bjela IMITIRA Kustu, glumci su kao MRTVACI iz Sabirnog centra, a Karanovićka ulogu odigrala LOŠE!
Foto: ATA images

NIJE ŠTEDEO KRITIKE

HRVATI OCRNILI FILM TOMA: Bjela IMITIRA Kustu, glumci su kao MRTVACI iz Sabirnog centra, a Karanovićka ulogu odigrala LOŠE!

Pop kultura

Iako je širom regiona film "Toma" Dragana Bjelogrlića dočekan sa velikim ushićenjem i pozitivnim kritikama, Hrvati nisu oduševljeni najnovijim ostvarenjem o našem legendarnom pevaču Tomi Zdravkoviću.

Film Toma
foto: Promo

Poznati hrvatski teolog i filmski kritičar Željko Porobija, koji je odgledao film u Beogradu, nazvao je ovo ostvarenje neozbiljnim i neobaveznom zabavom, koja nema mnogo veze sa stvarnošću.

Porobija smatra da je "Toma" "patetično igranje s nostalgijom za vremenima kad smo bili srećniji i kad je muzika bila bolja". Kritičar je, pored glume, žestoko opleo i po maskama u filmu, za koje tvrdi da su odvratne.

- Ono što će vam prvo upasti u oči jesu naročito loše (tačnije, odvratne) maske, zbog kojih glumci mahom izgledaju kao oni mrtvaci iz kultnog "Sabirnog centra" - navodi on, pa nastavlja:

- Reditelji se malo igraju paralelnog vremena (u čemu znaju biti dosadni), a ponekad ih hvata i želja da imitiraju Kusturicu, pa se pojavljuje mistični lik neke mlade Romkinje, čije značenje saznajete na kraju filma (i dodatno ga čini patetičnim) - dodaje autor teksta na portalu Index.hr.

Film Toma
foto: Aleksandar Letić

Porobija hvali izbor glavnih glumaca u filmu, osim Mirjane Karanović, koja je, prema njegovoj oceni, ulogu Tomine majke odigrala razočaravajuće loše. Na ovome se on u autorskom tekstu ne zaustavlja, pa iako priznaje da će film sigurno biti veliki bioskopski hit, smatra da je suština ostvarenja totalno promašena i da ovaj film jednostavno nije ozbiljno ostvarenje.

- Lik Tome Zdravkovića, inače zanimljiv za obradu, prikazan je površno i neuverljivo. Oni koji ga bolje znaju, pričaće vam kako je krvnički tukao svoju poslednju ženu - o čemu nema ni reči u filmu. Ali i ovako se radi o pseudobiografskom ostvarenju u kome je priča vrlo labavo povezana sa stvarnim životom svog junaka - završava Porobija autorski tekst.

Film Toma
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

BJELOGRLIĆ RAZOČARAN ZBOG PIRATERIJE: Kod nas ne postoji svest koji je to ZLOČIN!
02:55

BJELOGRLIĆ RAZOČARAN ZBOG PIRATERIJE: Kod nas ne postoji svest koji je to ZLOČIN!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track