RAZOČARANJE! U PREDSTAVI U RALJAMA ŽIVOTA NEMA ČUVENE BATINE REPLIKE: Iva Ilinčić je Štefica Cvek, a Trokrilnog igra Luka Grbić
Foto: Dragana Udovičić

premijera u bdp

RAZOČARANJE! U PREDSTAVI U RALJAMA ŽIVOTA NEMA ČUVENE BATINE REPLIKE: Iva Ilinčić je Štefica Cvek, a Trokrilnog igra Luka Grbić

Pop kultura -

Čuveni roman Dubravke Ugrešić, odnosno film Rajka Grlića "U raljama života" nakon gotovo 40 godina od premijere oživeće ovog vikenda u Beogradskom dramskom pozorištu kao predstava u režiji Andreja Novosa. Nažalost, publika, kako smo saznali, neće biti u prilici da čuje čuvenu repliku: "Sad ću da te karam." Lik Trokrilnog sjajno je odigrao Velimir Bata Živojinović, a sada će ga, umesto najavljenog Marka Gvera, igrati mlada nada srpskog teatra Luka Grbić, dok Šteficu Cvek, najpoznatiju ulogu Vitomire Lončar, igra Iva Ilinčić. U podeli su Vanja Nenadić, Vesna Čipčić, Dunja Stojanović, Aleksandar Vučković, Marko Todorović i Miloš Perović Trojpec.

U raljama života, Iva Ilinčić, Andrej Nosov, Vanja Nenadić
foto: Ana Paunković

- Radimo predstavu po romanu, a ne po filmu, pa nema te replike - kratko je za Kurir potvrdio Grbić.

Adaptaciji romana Dubravke Ugrešić uradila je Biljana Srbljanović, a na konferenciji za medije govorili su Iva Ilinčić i reditelj Andrej Nosov.

U raljama života, Andrej Nosov
foto: Ana Paunković

- Predstava nastaje trideset i više godina posle filma. Ona je čitanje neke nove generacije. Meni se baš sviđa taj pravac u kojem ovo pozorište ide i drago mi je što sam deo celog procesa. Sa druge strane, ljudi će dolaziti da gledaju ovu predstavu s puno očekivanja, vidim da čak ima i naslova koji kažu: "Isuse, kak je veliki" i citiraju različite replike iz filma ili samog romana. Nemojte očekivati Šteficu Cvek kakvu poznajete, ovo je neka nova Štefica, koja se tiče više nas ovde nego nečega što je zamisao koja postoji u literaturi i koja je postojala u filmu. Mislim da otvara dosta važna pitanja za generaciju kojoj pripada većina ove ekipe - rekao je reditelj.

U raljama života, Iva Ilinčić
foto: Ana Paunković

U glavnoj ulozi gledaćemo Ivu Iličić.

- Dramatizaciju je radila Biljana Srbljanović, koja nije imala puno veze s filmom i pričom. Više smo se bavili drugim temama i bilo nam je teško zato što nismo mogli baš na samom početku da se uhvatimo u koštac s tekstom, međutim, kad smo pronašli ključ, mislim da smo uspeli da uradimo dobar posao. Htela sam da gradim Šteficu kao normalnu devojku koju svi znamo. Želela sam da je predstavim kao nekoga od krvi i mesa, devojku koju oseća, pati i trpi. U nekim stvarima sam se s njom pronašla a neke stvari sam morala da tražim - iskrena je mlada glumica.

U raljama života, Vanja Nenadić
foto: Ana Paunković

Vanja Nenadić smatra da ne treba praviti paralele s poznatim delom Rajka Grlića.

- Nije nam opterećenje bio film, već da nađemo opravdanje za neke nelogičnosti u tekstu. Mislim da smo zahvaljujući sjajnoj ekipi uspeli da se izborimo sa svim problemima i da će ovo biti dobra predstava - kaže Vanja za Kurir.

Predstava je smeštena u Beogradu i bavi se mladima između 20 i 30 godine koje traže pravu ljubav.

- Verujem da je naći pravu ljubav u poslu, prijatelju ili partneru pitanje koje se tiče svih nas. To je pokretač i problem mog lika, kao i drugih u našoj predstavi - zaključuje Vanja, koja igra Anišku.

U raljama života, Iva Ilinčić, Andrej Nosov, Vanja Nenadić
foto: Ana Paunković

Kurir.rs

Bonus video:

02:14

VERUJEM U CRNU MAGIJU! Glumac iz serije Crna svadba otkrio temu TAJNOVITOG domaćeg projekta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track