POSLEDNJA FOTOGRAFIJA GLUMCA RASPLAKALA SRBIJU: Redak čovek, topao, nežan, oštar kad zatreba, divan kolega, naš Rade Miljanić
Foto: Nikola Anđić

potresno

POSLEDNJA FOTOGRAFIJA GLUMCA RASPLAKALA SRBIJU: Redak čovek, topao, nežan, oštar kad zatreba, divan kolega, naš Rade Miljanić

Pop kultura -

Pozorišni glumac Radovan Miljanić preminuo je u 69. godini nakon duge i teške bolesti. Tokom dugogodišnjeg rada, ostvario je brojne uloge kako u Narodnom pozorištu u Beogradu, tako i na filmu i televiziji.

Jednu od poslednjih uloga glumac je ostvario u filmu "Dara iz Jasenovca", gde je tumačio lik Svetog Vukašina, a sada je objavljena i njegova fotografija nekoliko dana pred smrt.

- Fotografija nastala pre samo par dana, u Rusiji... Redak čovek, topao, nežan, oštar kad zatreba, divan kolega, vanserijski zaštitnik... Redak Gospodin, nas Rade Miljanić... Čast je poznavati Vas. Neka Vam je večna slava i beskrajno hvala - napisala je glumica Bojana Bambić uz fotografiju preminulog glumca.

Da podsetimo, Miljanić je rođen u Pančevu 1952. godine, a diplomirao glumu 1979. godine na FDU u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića, monodramom "Priče kneza Miškina", po "Idiotu“ F. M. Dostojevskog. Predstava je igrana u Podrumu Ateljea 212, Žutom salonu JDP i SKC. Bio je veliki prijatelj sa Borisom Komnenićem.

Radovan Miljanić
foto: Printscreen

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:31

PRVO ALKOHOLNO ISKUSTVO VEĆ SA 15 GODINA: Ispovest nekadašnje alkoholičarke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track