02:26

TOMA U HRVATSKOJ RUŠI SVE REKORDE, A NJIHOVI KRITIČARI ODLEPILI! Na sve načine pokušavaju da SABOTIRAJU Bjelu zbog LJUBOMORE!

nisu naklonjeni

TOMA U HRVATSKOJ RUŠI REKORDE GLEDANOSTI, A NJIHOVI KRITIČARI LUDE! Na sve načine pokušavaju da sabotiraju SRPSKI FILM

Pop kultura -

Dok publika u Hrvatskoj rado ide u bioskope da gleda "Tomu" njihovi kritičari i nisu baš naklonjeni.

U jutarnjem programu Kurir televizije urednik rubrike "Kultura" u Kuriru Ljubomir Radanov ocenio je da uslovi za prikazivanje naših filmova u Hrvatskoj i njihovih ovde treba da budu isti.

- Hrvatski kritičari su film "Toma" i pre nego što će izaći ocenili veoma loše. Reditelj je povodom toga dao intervjue i otkrio da ta saradnja sa Hrvatima i nije baš tako lako, da su, na primer, tražili da se za film "Montevideo" izbaci srpska himna, što je na neki način cenzura. Bilo je i zahteva da se titluju srpski filmovi, pa su tako za "Rane" uzeli prevod "Ozljede". Treba isti uslovi da budu i kod nas i kod njih, ali evo da nas pitate da li znamo neki hrvatski film koji je gledan i uspešan kao što su naši ne znam da li bismo mogli jednog da se setimo - kaže Ljuba Radanov, urednik kulture u Kuriru.

Toma, Dejan Stojiljković
foto: Kurir televizija

Toma je oborio sve rekorde prikazivanja i u Hrvatskoj, a u emisiju se uključio i Dejan Stoiljković, srpski pisac, koji je bio i pomoćnik na scenariju popularnog filma "Toma".

- Ja sam i saradnik i na scenariju "Toma", a ovi nesporazumi su posledica stvari koje su nastale iz prošlosti, imamo sada tu situaciju da imate neke ljude koji hoće da se pokažu kao veliki Hrvati ili veliki Srbi, ili veliki Slovenci, pa pokušavaju kroz medije da nekim svojim nacionalno-šovinističkim stavovima postignu nešto. Te zahteve imaju pojedinci, koji misle da su velike patriote i koji misle da će tako svoje sunarodnike sprečiti da pogledaju neki dobar film - kaže Stoiljković.

Toma, Dejan Stojiljković
foto: Kurir televizija

On je dodao i da nije isključeno da među osobama koje pokušavaju da sabotiraju film postoji jaka ljubomora.

- Prevođenje sa srpskog na hrvatski jezik je potpuna budalaština. Mi smo odrastali sasvim normalno na muzici Miše Kovača i Olivera Dragojevića, sada Džibonija potpuno bez pevoda. U Bjelinom slučaju možda je i stvar ljubomore, s obzirom na to da njihovi filmovi nisu popularni ni u matici, znači da tu nešto nije kako treba, pa su pojedini ljudi iz filmske industrije hteli da sabotiraju svog kolegu, jer ne umeju da naprave jedan film kakav je "Toma" ili kakav je "Montevideo" - kaže Stoiljković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:55

BJELOGRLIĆ RAZOČARAN ZBOG PIRATERIJE: Kod nas ne postoji svest koji je to ZLOČIN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track