MARIJA JELIĆ NOVA AIDA, OCA JOJ IGRA NIKOLA MIJAILOVIĆ! Čuveno Verdijevo delo ponovo na repertoaru u Novom Sadu
Foto: Damir Dervišagić

premijera

MARIJA JELIĆ NOVA AIDA, OCA JOJ IGRA NIKOLA MIJAILOVIĆ! Čuveno Verdijevo delo ponovo na repertoaru u Novom Sadu

Pop kultura -

Opera Srpskog narodnog pozorišta otvorila je 161. sezonu izvođenjem opere "Aida", prvi put nakon čak 39 godina od poslednje postavke. Verdijevo delo postavili su zajedničkim snagama Aleksandar Nikolić, reditelj, i Aleksandar Ilić, koreograf, a u novoj postavi pevaće Marija Jelić i Nikola Mijailović. Naš čuveni sopran Svetski dan opere, 20. oktobar, proslavila je nastupom na zatvaranju Azerbejdžanskog internacionalnog vokalnog festivala u Bakuu sa orkestrom i horom Azerbejdžanske nacionalne opere i dirigentom Ejubom Gulijevim. Ona sada vredno sprema novu ulogu.

Marija Jelić
foto: Promo, Jovana Obradović

- Srećna sam i počastvovana što sam prvi put nastupila u Bakuu, što je koncert izuzetno dobro prošao i što je mnogobrojna publika bila zadovoljna. Nadam se da ću uskoro nastupiti opet u Azerbejdžanu u operskoj produkciji. Ova zemlja je na mene ostavila snažne impresije i izuzetno poštuju umetnike. Radujem se što ću 10. novembra debitovati ulogom Aide u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu u novoj, divnoj produkciji, a ulogu mog oca Amonasra tumačiće takođe premijerno bariton Nikola Mijailović. "Aida" je jedna od mojih omiljenih opera i drago mi je što ću uskoro tumačiti ovaj veoma složeni psihološki, jer ovu ulogu veoma temeljno pripremam mesecima. Nadam se da će publika biti zadovoljna i da ćemo zajedno uživati u emocijama koje ova opera pruža - kaže Jelićeva za Kurir.

Godina 2021. je u Novom Sadu u znaku tri velika jubileja - 150 godina od praizvedbe, 120 godina od smrti kompozitora Verdija i 160 godina Srpskog narodnog pozorišta.

Nikola Mijailović
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

01:47

Marija vodi IT firmu i peva na svetskim pozornicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track