HODAM SAD KAO ZOMBI KROZ BEOGRAD: Centrom grada šetala čudovišta, pogledajte ove sjajne maske! (FOTO)
Foto: Uroš Arsić

tradicija

HODAM SAD KAO ZOMBI KROZ BEOGRAD: Centrom grada šetala čudovišta, pogledajte ove sjajne maske! (FOTO)

Pop kultura -

U okviru Festivala srpskog filma fantastike održana je Zombi šetnja, a povorka se kretala centralnim beogradskim ulicama od Skupštine grada Beograda preko Pionirskog parka, u Kralja Milana, po Terazijama i Bezistanu do Kombank dvorane.

"Šetnja zombija ima za cilj da, osim promocije festivala, skrene pažnju na značajan segment filmske umetnosti koji se bavi maskom, šminkom i specijalnim efektima, kažu organizatori festivala", poručuju organizatori.

Šetnja Zombija
foto: Uroš Arsić

Festival srpskog filma fantastike, 15. po redu, održava se u Dvorani kulturnog centra od 29. do 31. oktobra 2021. godine, pod sloganom ,"Kada padnu maske". Tokom trajanja festivala biće prikazani kratki i dugometražni filmovi iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i drugih zemalja sveta, koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta.

Šetnja Zombija
foto: Uroš Arsić

Specijalni gosti ovogodišnjeg festivala su producenti Loris Kurči, Džastin Martel i Vjekoslav Katušin, kao i nemački glumac Pat Vind. Kurči je ovdašnjoj publici poznat kao producent filma ,,Zona Mrtvih’’, dok je Katušim imao priliku da na prošlogodišnjem izdanju festivala premijerno predstavi film ,,C.L.E.A.N’’. Martel se proslavio radom na filmovima reditelja Lojda Kaufmana kao što su ,Shakespeare’s Sh*tstorm’’ i ,,Return to Nuke 'Em High Volume 1&2’’.

Cena ulaznice za ovogodišnje projekcije iznosi 300 dinara.

1 / 9 Foto: Uroš Arsić Mondo

Kurir.rs

Bonus video:

00:07

PRVA ŠETNJA PORODICE MILJKOVIĆ! Mama LUNA pozira, a tata MARKO gura kolica: Đoganijeva pokazala kako uživaju sa ćerkicom MIJOM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track