JADRANKA JOVANOVIĆ UČI MLADE DA SE NE BOJE OPERE: Deca beže od svega što je previše ozbiljno!
Foto: Aleksandar Jovanović

novi projekat

JADRANKA JOVANOVIĆ UČI MLADE DA SE NE BOJE OPERE: Deca beže od svega što je previše ozbiljno!

Pop kultura -

U Dečjem kulturnom centru u Beogradu uveliko se sprema autorski projekat Jadranke Jovanović sa gostima, koji je osmišljen tako da uz neposredan pristup klasičnoj muzici podstakne talenat kod dece i omladine i uvede ih u svet operske umetnosti.

Jadranka Jovanović
foto: Vukica Mikača

Kroz duhovite obrte, scenske zaplete i uz interakciju s publikom, biće izvedene najpopularnije operske arije i dueti, napolitanske pesme, kao i evergrin muzika.

- Dođite da vidite ko je najlepši u Španiji, da li su žene varljive kao što kaže Verdi, kako mjauču Rosinijeve mačke, šta se dešava kad se na koncertu pijanista naljuti... - uz osmeh kaže Jadranka Jovanović za Kurir.

Specijalni gosti koncerta Jadranke Jovanović su odabrani mladi, talentovani pevači, bivši i sadašnji polaznici operskog studija "Borislav Popović" Narodnog pozorišta u Beogradu: Marijana Šovran, sopran, Nevena Đoković, sopran, i Ermin Ašćerić, tenor, uz klavirsku pratnju Milivoja Veljića, dok će vodič kroz neformalnu stranu opere biti Peđa Milojević.

Projekat "Ko se boji opere još", koji će se održati u subotu, 6. novembra, u 19 časova u Dečjem kulturnom centru, realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, a produkciju potpisuju "Tangram centar" i "Tačsaund". Ulaz na koncert je slobodan, a ulaznice možete podići na blagajni DKC.

- Deca beže od svega što je previše ozbiljno, a mi ih pozivamo da se uz kvalitetna izvođenja umetničke muzike zabave i zavole operu - poručuje Jadranka Jovanović.

Jadranka Jovanović
foto: Vukica Mikača

Kurir.rs

Bonus video:

01:34

DEČAK (4) ŽIVI U BOLNICI OD ROĐENJA! Pored bolesti, imaće i doživotne traume zbog nedostatka LJUBAVI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track