VELIKA FACA U NASTAVKU JUŽNOG VETRA: U Igri prestola Džona Snežnog spasao smrti, a evo kako je reditelj Miloš Avramović izabrao
Foto: Nemanja Miščević

Zahari Baharov rame uz rame sa Bikovićem

VELIKA FACA U NASTAVKU JUŽNOG VETRA: U Igri prestola Džona Snežnog spasao smrti, a evo kako je reditelj Miloš Avramović izabrao

Pop kultura -

U Beogradu je posle tri godine iščekivanja premijerno prikazan film "Južni vetar 2: Ubrzanje", a pored standardne postave - Miloša Bikovića i Miodraga Radonjića - u ovoj akciji imamo priliku i da vidimo zvezdu iz jedne od najpopularnijih serija svih vremena "Igre prestola".

Zahari Baharov
foto: Printscreen

Bugarski glumac Zahari Baharov odranije je poznat srpskoj publici iz serije "Balkanska mafija", u kojoj je igrao Ivu Andonova, ali najveću slavu stekao je u šouu "Igra prestola", u kom igra lidera jednog od plemena divljana iza zida.

Zahari Baharov
foto: Printscreen

Kada Džon Snežni dolazi da traži pomoć od divljana za veliki rat protiv belih hodača, na scenu stupa poglavica Loboda, kojeg igra Zahari, koji se na samom početku protivi savezu sa Noćnom stražom, ali u toku epizode dolazi do napada horde na divljane.

Zahari Baharov
foto: Printscreen

Tada Loboda kreće u borbu i shvata koliku oni pretnju zaista predstavljaju, pa odlučuje da pomogne Džonu da povrati zmajevo staklo, jedino sredstvo kojim se mogu sprečiti armija živih mrtvaca. U borbi ga ubija beli hodač, ali time kupuje dovoljno vremena da lord zapovednik povrati staklo i osveti njegovu smrt.

Zahari Baharov
foto: Printscreen

Reditelj filma "Južni vetar" Miloš Avramović kazao je za Kurir da je Zaharija prvi put video u, kako navodi, fenomenalnom bugarskom filmu "Zift".

- Posle toga sam ga gledao u seriji "Balkanska mafija" i kada se pravila ova priča, bilo je logično da idemo u tom pravcu da se završi taj bugarski deo, pa su se on i Marijan Valev nametnuli kao logičan izbor, u najmanju ruku su prepoznatljivi našoj publici. Zahari je fantastičan glumac i nadam se da ćemo nastaviti saradnju u ovom projektu ili nekim drugim - kazao je Avramović.

Miloš Avramović
foto: Nemanja Nikolić

Pored Zaharija, u "Ubrzanju" koje izlazi iz matičnih okvira angažovane su i druge bugarske zvezde, kao što je Mak Marinov i Asen Blatečki. Tu je takođe mlada britanska glumica Anastasija Everal u ulozi Eli, devojke Nenada Maraša. Film "Južni vetar 2" trenutno je na turneji po Srbiji, a iza njega stoje produkcije "Režim" i Telekom Srbija.

Zahari Baharov
foto: Printscreen

Kurir.rs/Jovan Mladenović

Bonus video:

00:54

ISTORIJA NA DRUGAČIJI NAČIN: Petrović odgovorio zašto je njegova knjiga NAJTRAŽENIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track