NIKAD NISAM BIO KOD VRAČARE, ALI NE GARANTUJEM ZA OSTALE ČLANOVE EKIPE! Scenarista Crne svadbe otkriva šta nas čeka u nastavku
Foto: Firefly Production, Zorana Jevtić

Strahinja Madžarević za Kurir

NIKAD NISAM BIO KOD VRAČARE, ALI NE GARANTUJEM ZA OSTALE ČLANOVE EKIPE! Scenarista Crne svadbe otkriva šta nas čeka u nastavku

Pop kultura -

Scenarista Strahinja Madžarević ima samo 32 godine i novo je ime u domaćoj kinematografiji. Godina 2021. će u njegovoj biografiji biti upisana kao važna jer je na Festu nagrađen za svoj prvi dugometražni film "Lihvar" priznanjem "Milutin Čolić", a dokazao se kao vrsni pisac u seriji "Crna svadba" (Fajerflaj produkcije), koju publika oduševljeno prati svakog vikenda na Superstaru i RTS. Za Kurir Madžarević otkriva kako je nastala priča inspirisana masakrom u Jabukovcu i vlaškom magijom.

Jeste li iznenađeni uspehom vaše serije "Crna svadba"?

- Kokreator i režiser Nemanja Ćipranić i ja smo od početka rada na projektu verovali da imamo potentnu priču i nadali smo se da će publici biti zanimljivo ono što radimo.

Kako ste došli na ideju da snimite jednu ovakvu priču?

- Kada smo Ćipranić i ja počeli da radimo na scenariju, krenuli smo od priče u flešbeku o radijskom fudbalskom komentatoru koji ostaje bez glasa i nekih ideja koje ćete videti u drugoj polovini sezone. Iz toga se izrodila cela serija, koja je svoj jasniji oblik počela da dobija kada nam se kao saradnik, na moje veliko zadovoljstvo, pridružio kolega Aleksandar Radivojević.

Crna Svadba serija
foto: Promo

Kako je tekao proces oblikovanja teksta, da li ste scenario menjali i tokom samog snimanja?

- Radili smo mnogo verzija. Dobili smo na vremenu jer je zbog izbijanja pandemije snimanje bilo malo pomereno. Na samom snimanju su se samo menjali dijalozi i neke sitnice.

Na konferenciji za medije ste priznali da ste Nemanja i vi uloge pisali za određene glumce. Da li vam je lakše da pišete kad znate ko će da igra koji karakter?

- Mnogo je lakše kada znate koji glumac će da igra koji lik. Mi nismo bili sigurni da će glumci koje želimo za određene uloge pristati da igraju, ali smo imali mnogo sreće da se 90% naših prvih želja za noseće uloge pojavilo u seriji.

Nikola Kojo je priznao da vam se mešao u posao. Koje replike su njegovih ruku delo? Da li su i vas nasmejale?

- Nikola Kojo je legenda naše kinematografije, ja sam veliki njegov fan i naravno da su me nasmejale replike koje je on prilagodio kako bi lik koji tumači bio što uverljiviji i originalniji.

Nikola Kojo
foto: Kurir Televizija

Da li ste sujeverni?

- Nisam.

Jeste li posetili neku vračaru u sklopu priprema?

- Ja nisam, ali ne garantujem za ostale članove ekipe.

Serija Crna svadba
foto: Firefly Production

Kakvi su vam dalji planovi? Hoćemo li "Lihvara" gledati kao seriju?

- "Lihvar" se neće nastaviti kao serija, ali postoji plan da se u narednom periodu uradi još jedan film čija će se radnja odvijati u Inđiji.

Zlatan Vidović, Lihvar
foto: Promo

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

00:22

MORALA SAM DA PONAVLJAM SCENU ZBOG KOJA! Glumica otkrila šta se dešavalo iza kadra serije Crna svadba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track