BIZARAN PRIZOR: Lopovi obili magacin s rekvizitom iz Crne svadbe, pa POBEGLI GLAVNOM BEZ OBZIRA, kad su videli šta je unutra FOTO
Foto: Firefly Production

za rubriku verovali ili ne

BIZARAN PRIZOR: Lopovi obili magacin s rekvizitom iz Crne svadbe, pa POBEGLI GLAVNOM BEZ OBZIRA, kad su videli šta je unutra FOTO

Pop kultura -

Ekipa serije "Crna svadba" bila je na meti lopova. Razbojnici su pre dve večeri upali u magacin u Beogradu gde se čuva rekvizita sa snimanja, ali su otišli praznih ruku!

Nakon što su obili katanac na ulaznim vratima, pobegli su bez plena, jer su ugledali krstače i nadgrobne spomenike korišćene tokom snimanja za scenu "crne svadbe", a naš sagovornik smatra da su se lopovi najverovatnije prepali kad su ugledali morbidne predmete.

Serija Crna svadba
foto: Firefly Production

Iz produkcije "Fajerflaj" potvrdili su nam da je došlo do obijanja, ali slučaj nisu prijavili policiji.

- Nije ništa nestalo. Samo smo promenili bravu i katanac. Lopovi su verovatno pobegli kad su videli šta se čuva u magacinu. I mi smo bili iznenađeni što nije ništa nestalo - rekli su nam iz produkcije.

Serija Crna svadba
foto: Firefly Production

Psihološki triler "Crna svadba" počeo je svoj televizijski život 23. oktobra na Superstar TV, a nedelju dana kasnije i na RTS. Iza ovog originalnog TV projekta stoje produkcijska kuća "Fajerflaj" i Telekom Srbija, a u glavnim ulogama gledamo Nikolu Koja i Uliksa Fehmiua kao inspektore. Kreatori serije su Strahinja Madžarević i Nemanja Ćipranić.

Vračara, crna magija, vlaška magija, Crna svadba
foto: Printscreen, Shutterstock/Anastasia_Zavrazhnova, Firefly Promo, Firefly Production

Vlaška magija, koja se smatra izuzetno moćnom, oduvek je privlačila veliku pažnju, pa ne čudi što je priča mladih autora podigla prašinu. Zaplet serije, inspirisane masakrom u Jabukovcu, počinje u malom mestu u istočnoj Srbiji, gde Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija. Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar, pripadnik bezbednosne agencije, i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa, da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv. Ali time će samo otključati misteriju u kojoj se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći, u borbi dobra i zla koja traje vekovima. Publika sad s nestrpljenjem iščekuje ko će biti 13. žrtva.

Strahinja Madžarević
foto: Zorana Jevtić

- Crna svadba je obred koji se održavao kod Vlaha u istočnoj Srbiji. Kad mladić dorastao za ženidbu izgubi život, venčavaju ga sa živom devojkom pre nego što ga sahrane. Mlada godinu dana posle toga ne sme da se udaje - objasnio je ranije za Kurir Strahinja Madžarević.

Popularnost serije je tolika da se sada organizuju i ture po istočnoj Srbiji.

- Sujeverje je još više od vlaške magije duboko ukorenjeno u ljudima ovog regiona i ta tema ih zanima. Svakako je dobro da se istočna Srbija promoviše, pa makar i na ovaj način. Nadam se da će to dovesti do toga da ljudi koji tamo žive imaju neki benefit - izjavio je reditelj.

Crna svadba, Nemanja Ćipranić
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

11:04

ŠTA JE CRNA SVADBA: Razbijanje mitova o vlaškoj magiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track