STIŽE NOVO OSTVARENJE SRĐANA DRAGOJEVIĆA NEBESA: Film koji se dopada i vernicima i ateistima
Foto: Profimedia

premijera

STIŽE NOVO OSTVARENJE SRĐANA DRAGOJEVIĆA NEBESA: Film koji se dopada i vernicima i ateistima

Pop kultura -

Neobična filmska alegorija sa elementima crne komedije "Nebesa", reditelja brojnih kultnih filmova Srđana Dragojevića, nakon svetske premijere na festivalu u Lokarnu biće premijerno prikazana 17. novembra u bioskopu Sinepleks "Galerija" od 19 sati i u Kombank dvorani od 20 sati. Ova provokativna filmska priča bavi se izazovima hrišćanstva u postsocijalističkom društvu, a ispričana je u tri poglavlja. Kroz priče smeštene u 1993, 2001. i 2026. godinu, pratimo šest glavnih junaka čije su sudbine određene božjim čudima.

film Nebesa, Srđan Dragojević
foto: Profimedia

"Nebesa" postavljaju neka od suštinskih pitanja savremenog trenutka: Verujemo li u Hrista ili se klanjamo zlatnom teletu, idolu koga opredmećuje novac, uspeh, konzumerizam, pohlepa? Kako da razlikujemo božji dar od đavolovog iskušenja? Kada je ono što se čini kao milost od Boga zapravo prokletstvo koje junaka priče vodi u propast? Da li je Bog u koga verujemo onaj starozavetni Bog koji kažnjava i traži žrtve ili Bog milosrđa i praštanja iz Novog zaveta?

Film koji postavlja brojna pitanja, ali ne nudi jednoznačne odgovore, dopada se i vernicima i ateistima. Uloge su poverene Goranu Navojcu, Kseniji Marinković, Bojanu Navojcu, Nataši Marković, Neli Mihailović, maloj Sani Kostić, Milošu Samolovu, Srđanu Žiki Todoroviću, Raletu Milenkoviću, Nikoli Pejakoviću, Milošu Timotijeviću, Anđelki Prpić, Ani Mandić... Ovo je prvi naš film nastao kao koprodukcija svih šest zemalja eks-Ju.

Džoni Dep, Anđelka Prpić
foto: Stefan Stojanović

Kurir.rs

Bonus video:

01:16

LEPA LUKIĆ ĆE LIČNO BIRATI 3 GLUMICE ZA FILM O SVOM ŽIVOTU: Nikad nisam pevala o GAĆICAMA I BRUSU, zato nemam NASLEDNICU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track