DESETA ŽRTVA SA KONCERTA TRAVISA SKOTA: Devetogodišnji dečak preminuo u bolnici, otac najavio tužbu od 20 MILIONA $
Foto: Printscreen/Abc13.com, AP/Evan Agostini

TRAGEDIJA

DESETA ŽRTVA SA KONCERTA TRAVISA SKOTA: Devetogodišnji dečak preminuo u bolnici, otac najavio tužbu od 20 MILIONA $

Pop kultura -

Devetogodišnji dečak iz Dalasa deseta je žrtva stampeda do kog je došlo na koncertu repera Travisa Skota pre dve nedelje, javlja "Anadolu Agency" (AA).

Ezra Blount iz Dalasa, doveden je u bolnicu tokom noći u kojoj se održavao "Astroworld Music Festival" u Hjustonu, bez moždane aktivnosti.

Travis Skot
foto: Profimedia

Njegov otac, u objavi na "GoFundMe" stranici, otvorenoj kako bi platio medicinske troškove lečenja sina, naveo je da je Ezra sedeo na njegovim ramenima, te da se izgubio u masi tokom stampeda. Njegov otac je izgubio svest, a kada se osvestio tražio je sina i shvatio da je dečak već u bolnici. Ezrina porodica tvrdi da je dečak "udaran, pregažen i gotovo smrvljen na smrt".

Inače, porodicu Blount zastupa istaknuti advokat za građanska prava Bendžamin Kramp i traži najmanje milion dolara odštete.

Stampedo, Travis Skot
foto: Profimedia

U stampedu do kog je došlo dok je nastupao reper Travis Skot, povređeno je nekoliko stotina ljudi, više od deset ih je još u bolnici. U toku je kriminalistička istraga, a pod lupom inspektora su promoter koncerta "Live Nation" , kao i sam Travis Skot.

Nakon smrti devete žrtve "Astroworlda", studentkinje Barti Šahani, prošle nedelje, advokat porodice Džejms Lasiter najavio je podnošenje tužbe za smrt od 20 miliona dolara.

Travis Skot
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./Anadolu Agency

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track